avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire impozit locuinte noi
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire impozit locuinte noi

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca persoanele care detin locuinte noi sunt scutite de impozit?
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 12:51, 20 Februarie 2010
Da,beneficiaza de aceasta facilitate
Impozitele și taxele sunt stabilite în Codul fiscal, acolo sunt prevăzute și scutirile, acestea trebuie coroborate cu Hotărârile Consiliului local unde se află imobilul, în principiu un imobil dacă nu este încă recepționat, conform prevederilor Legii nr.50/1990 privind realizarea construcțiilor și nu este locuit, trebuie să fie scutit de impozite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veterani de razboi calina5 calina5 As dori sa stiu daca urmasii veteranilor de razboi pot fi scutiti de taxele si impozitele locale si in ce conditii?multumesc (vezi toată discuția)
Scutire impozit cladiri dorels dorels Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca o cladire care detine certificat de performanta energetica conform legii nr. 372/2005, este scutita de ... (vezi toată discuția)
Scutirea de la plata taxei pe teren avramo avramo O persoana este beneficiara prevederilor Decretului Lege nr. 118/1990 republicat, conform căruia este scutită de la plata impozitelor şi taxelor locale. ... (vezi toată discuția)