As dori sa stiu daca ma pot recasatori in conditiile in care nu mai sunt in posesia hotararii judecatoresti de divort in original, am doar o copie legalizata- originalul a fost pierdut/distrus. In plus am primit de la Primarie Livretul de familie in care este mentionat faptul ca sunt divortata.
In acest caz doresc sa stiu daca o copie legalizata notarial si Livretul de familie sunt suficiente pentru incheierea unei noi casatorii.
Multumesc
Nu aveti nevoie de hotararea de divort. Aveti nevoie de consimtamantul ambilor soti pe care il veti da a doua oara in fata ofiterului starii civile. Bafta multa si casa de piatra.
Pe multe site-uri, referitor la actele necesare pentru casatorie se mentioneaza urmatoarele:
"Pentru cei care nu sunt la prima casatorie:
Pe langa actele mentionate mai sus, in functie de situatie, in cazul in care casatoria anterioara a fost desfacuta prin divort sau decesul unuia dintre soti, solicitantii mai au nevoie de urmatoarele acte:
Divort
- sentinta de divort in 2 exemplare, ambele ramase definitive si legalizate si timbre fiscale sau chitanta C.E.C. in valoare de 5.000 lei ( in cazul in care casatoria anterioara a fost incheiata in localitatea unde se oficiaza casatoria);"
Eu inteleg ca este necesara sentinta si chiar in 2 exemplare. Asa e?