avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune fără acte pe casă
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune fără acte pe casă

Doresc sa fac succesiunea după tatăl meu. Acesta nu a deținut nimic pe numele lui, dar casa a fost construita de familie și el a trăit acolo 50 de ani. A fost divorțat, eu fiind singurul copil. Precizez ca am facut la notar acceptarea de moștenitor, din pacate nu s-a dat curs succesiunii din cauza actelor lipsa, acestea nefiind mentionate exact. Cum îmi recomandați sa procedez, având în vedere ca exista un titlu de proprietate pe terenuri, inclusiv pe cel pe care este construita casa, dar nu se știe dacă aparține tatălui sau bunicului, aceștia având același nume. Impozit pe casa s-a plătit mereu..nu știu dacă ar trebui sa merg la alt notar, la avocat sau sa fac intabularea în baza titlului pe care îl deținem. Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 20 August 2023
Monnika, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monnika , utilizator 07:44, 23 August 2023
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În ce an este emis titlul de proprietate? Pe el este înscrisă o singură persoană, în calitate de titular? În acest caz este vorba despre persoana care a predat terenul la CAP și care a făcut cerere de retrocedare în 1991. Puteți solicita primăriei o adeverință din care să reiasă datele titularului dreptului de proprietate din titlul nr XX.. ei au dosarul. În ceea ce privește casa, solicitați la primărie, la registrul agricol, un certificat de atestare a edificării construcției (un fel de adeverință care atestă faptul că pe strada... nr.... este construită o casă din anul X, înscrisă la rolul cetățeanului Y) - se folosește doar la construcțiile edificate înainte de anul 2000. Dacă titlul de proprietate și casa figurează pe numele bunicului, va trebui să dezbateți succesiunea și după acesta.
Mulțumesc frumos pentru informații.
Titlul de proprietate pe terenuri este eliberat în 2004.
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire casa maritaroxana maritaroxana Bunicii mei au avut o casa construita inainte de revolutie, acestia au murit, iar mama este singurul copil( mostenitor). Bunicii pe cand au construit casa au ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune, inscriere in cartea funciara catalyynnn catalyynnn despe ce este vorba.................bunicul meu a decedat in 1972, bunica in 1977, casa in care locuiau a fost cumparata cu o chitanta de mana , tatal ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate petrescu alina petrescu alina In urma decesului bunicului meu urmeaza a se face succesiunea.Pentru teren exista titlu de proprietate, dar pentru casa nu. Casa este construita de mult timp ... (vezi toată discuția)