avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care ar fi baza legala ca intr-un proces de succesiune ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care ar fi baza legala ca intr-un proces de succesiune dupa tatal ...

Care ar fi baza legala ca intr-un proces de succesiune dupa tatal nostru (sora poarta numele tatalui meu de cand s-a nascut) sa solicit testul ADN de fraternitate, stiind ca sora este de fapt, biologic, conceputa cu alt barbat ? Sora a deschis procesul de succesiune in instanta dupa tatal nostru. Eu sunt parat. Am calitatea sa cer acest lucru (mama traieste dar a tinut si tine ascuns de mine acest fapt, deci nu se pune problema sa vina ca martor si sa recunosca). Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 21 August 2023
gabiilie776, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabiilie776 , utilizator 11:28, 21 August 2023
Mai mentionez ca am deschis proces in trecut de stabilire a filiatiei, dar s-a respins pe motiv ca nu am calitatea procesuala activa. Succesiunea era atunci suspendata la notariat.
cred ca nu de stabilire ati cerut, ci tagada de paternitate, oricum, pt niciuna nu aveti calitate procesuala.
Da, tagada de paternitate am cerut. Multumesc
daca ar fi fot un copil din afara casatoriei, contestarea recunoasterii de paternitate putea fi facuta de oricine interesat, dar daca e din casatorie, era treaba parintilor , asa ca nu aveti calitatea de a tagadui paternitatea. Va trebui sa va obisnuiti cu ideea de a imparti averera tatalui cu ea si cu mama dvs daca ii mai era sotie cand a decedat.
Pai sunt mostenitoarea tatalui. art 433 CC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intr-un proces de succesiune dupa defunctul nostru tata aflat ... gabiilie776 gabiilie776 Intr-un proces de succesiune dupa defunctul nostru tata aflat acum pe rol, sunt sanse ca instanta de judecata sa dispuna efectuarea unui test ADN de ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)