Un salariat isi efectuaza concediul de odihna in strainatate la rude (fiica) si prezinta la intoarcerea din concediu doar documente justificative pentru transport (bilete de avion), Poate societatea sa-i deconteze contravaloarea acestora ca suma neimpozabila, in limita plafonului de 33% din salariul de baza lunar, daca salaritul nu are documente pentru servicii turistice (cazare, masa) ? Multumesc!
Contravaloarea serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru angajatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, este prevazuta in contractul de munca, regulamentul intern sau ccm aplicabil ?
Buna ziua. Da, decontarea contravalorii serviciilor turistice si/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru angajatii proprii si membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, este prevazuta in regulamentul intern si in ccm aplicabil, Multumesc!
Buna ziua,
In cazul meu, mi s-a spus ca ”servicii turistice” inseamna ca trebuie sa existe si dovada cazarii (factura), doar transportul nefiind suficient, in acceptiunea generală a termenului de ”servicii turistice”, chiar dacă in CCM se precizează ca se deconteaza inclusiv transportul (”decontarea sumelor cuvenite salariaților pentru costul prestațiilor de servicii turistice și/sau pentru tratament, inclusiv transport...”).
Insa nu pot pretinde factura de cazare de la fiica mea, desi pot dovedi cu biletele de avion / bonurile de benzină ca am ajuns in localitatea ei de resedinta. Eventual, pot aduce o copie după actul ei de identitate etc.
Pe de alta parte, nici Codul fiscal, nici CCM nu prevăd o definiție pentru termenul de ”servicii turistice”.
Dar CCM se poate actualiza/modifica.
Întrebarile mele sunt:
- ce se înțelege prin ”servicii turistice” în sensul Codului fiscal și,
- in conditiile in care, in CCM, s-ar specifica ”în clar” că se poate deconta și doar transportul pentru sejurul petrecut în afara țării, in perioada concediului de odihna, cu cazare la un membru al familiei (cazare la fiu/fiică/soț/părinte/etc.), aceste cheltuieli ar beneficia de scutire de impozit în sensul Codului fiscal?
Multumesc.