Pentru a putea fi decontate, cheltuielile cu cazarea si masa pentru angajat si membrii de familie pe perioada concediului de odihna, facturile pentru aceste servicii trebuie sa fie emise pe numele angajatului sau al firmei?
Pentru decontarea serviciilor turistice este necesar ca salariatul să prezinte un decont la care să atașeze documentele doveditoare: factura de cazare la hotel, factura de la agenția de turism, voucher-ul de la agenția de turism, bilete/facturi de transport emise pe numele salariatului solicitant și eventual documentul privind plata serviciilor.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Asa am procedat si eu, dar de la contabilitate mi-a spus ca trebuiau emise pe firma. Exista undeva in Codul fiscal sau in alt document explicit aceasta prevedere?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.