avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara am o fetita de 3 luni si locuim impreuna cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara am o fetita de 3 luni si locuim impreuna cu sotul ...

Buna seara am o fetita de 3 luni si locuim impreuna cu sotul si parintii lui suntem impreuna de 7 ani dar nu suntem casatoriti. Parintii lui nu ma plac nu ma accepta avem mereu numai certuri si scandal as vrea sa plec cu fetita dar nu ma lasa tatal ei imi zice sa plec eu si fetita sa ramana la el si parintii lui dar ei sunt bolnavi nu poate avea grija de ea k e mica si tatal ei trebuie sa munceasca. Ce pot face in cazul asta?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va convingeți prietenul sa va mutați împreună de acolo.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

In acest caz trebuie să apelați la un avocat care să vă învețe exact ce să faceți.

Puteți să plecați din casa partenerului dvs.( daca va lăsa sufletul să faceți acest lucru) sau puteți lua fetița la plimbare și să vă refugiați într-un alt loc( apartament închiriat sau la părinți).

Daca nu aveți unde sa vă refugiați/plecati puteți să apelați la poliție și direcția protecției copilului de la sectorul unde stați( dacă sunteți din București) sau din localitatea unde stați( pentru provincie) in prealabil, să expuneți situația în care vă aflați și să cereți sprijin în sensul cazării într-unul din centrele pe care le pune la dispoziție statul pentru femei aflate în situația dvs.Acolo au și specialiști avocați, psihologi care va pot ajuta și sub aspectele juridice, psihologice....

In oricare varianta aleasa, după plecarea dvs.din domiciliul partenerului, trebuie sa introduceti la instanta competenta o cerere prin care să cereți să vi se dea/ restituie minora și să se stabilească aspectele legate de autoritatea părintească, domiciliul minorei, pensie alimentara etc.

Referitor la scandalurile din casa dvs.ar fi bine că, înainte de a pleca din casa partenerului dvs., să vă asigurați că aveți probe în sensul scandalurilor, eventual bătăilor din casa( poze, certificate medicale, înregistrări, declarații de martori, etc).
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
Madalina Mihaela I. Moceanu, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori va mutați ori apelati la avocat ca sa va consilieze juridic și sa va ajute cu sincronizarea actiunii care va fi necesară.

Politia nu va poate ajuta sa plecați cu copilul.
Nu au dreptul sa intervină.

Instanta de tutela este singura competență.

Este mult mai complicat decât pare...

În justitie aveți șanse bune sa câștigați dar trebuie sa aveți o alta locuință.
Daca urmați linia mea directoare menționată se va rezolva.

București 2023
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Degeaba iam tot spus mereu si nu vrea zice k e casa lui. Dar nu e.

raluk0207 a scris:

Sa va convingeți prietenul sa va mutați împreună de acolo.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu contează a cui e casa.
Daca merge el primul la avocat și îl învață lucruri importante puteți ajunge intr-o situatie in care nici nu va puteți imagina.
Nu vreau sa va sperii dar chiar nu va puteți imagina ce se poate întâmpla dacă își găsește avocat bun.
Cel care apelează primul la avocat are avantajul vital.
Chiar și procurorii spun ca, cine are informația are puterea.
Cam au dreptate...
Și în procese este la fel...
Nu aveti cum sa intelegeti ce va spun...Dar luați sfatul esențial...

Cine acționează primul are avantajul strategic în astfel de cazuri.
Cine nu tine cont de acest sfat risca sa fie deosebit de grav afectat.
Femeile sunt mai inteligente de fel și apelează urgent la avocat înaintea bărbaților.

București 2023
Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Bună. mă aflu într-o situație dificilă .trăiesc în concubinaj ... Mada D Mada D Bună. Mă aflu într-o situație dificilă .Trăiesc în concubinaj cu partenerul avem o fetiță de 2 ani el m a amenințat ca ma da afară și mi a zis să ... (vezi toată discuția)
Drepturile mamei asupra copilului rezultat din concubinaj c mary c mary am trait 10 ani in concubinaj cu un barbat,acum 6 ani nascand un copil. dupa nenumaratele lui infidelitati si umilinte si in urma tratamentului violent verbal ... (vezi toată discuția)
Despartirea intrun concubinaj cu un copil la mijoc ContSters153344 ContSters153344 vreau sa ma despart de barbatul cu care traiesc de 2 ani jumatate este nervos nu se poate controla si cauta motive de cearte din nimic, tranteste prin casa ... (vezi toată discuția)