avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de văduv. Bună dimineața! Vă rog frumos să ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de văduv. Bună dimineața! Vă rog frumos să mă sfătuiți cu informații ...

Bună dimineața!
Vă rog frumos să mă sfătuiți cu informații privind următorul caz: Doamna X a decedat în mai a.c., în momentul acela fiind în pensie de boală, la vârsta de 59 de ani, dinainte fiind salariată aproximativ 40 de ani. Soțul dumneaei nu este salariat de decenii, doar deține un PFA ca să-și poată declara veniturile obținute din vânzarea picturilor făcute de el. Domnul în cauză poate beneficia de pensie de văduv în urma soției lui?
Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
Camelia1969, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:21, 27 August 2023
Poate beneficia de pensie de urmas de 50% din cea a sustinatorului (decetatului/decedatei) la implinirea varstei stanadard de pensionare de 65 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara venit - cand poate beneficia de pensie? uaurelya uaurelya Mama mea este nascuta in24 12 1954 are 20 de ani cotizare vaduva de 3 ani sotl in varsta atunci de 62 ani 3 luni ,37 ani cotizati pensionat pe caz de boala ... (vezi toată discuția)
Pensie sotie supravietuitoare- lucicuta53 lucicuta53 buna ziua. ma numesc anghel lucia.sunt din galati.am ramas vaduva in anul 2007,sotul meu era iesit la pensie din cadrul aviatiei utilitare.am fost casatoriti ... (vezi toată discuția)
Pensie vaduv Loredanataras Loredanataras Buna ziua! Tata este vaduv din 2011 as vrea sa stiu daca are drept la pensie de vaduv , implineste 65 ani in decembrie, a fost casatorit cu mama 36 ani si nu ... (vezi toată discuția)