avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare lift bloc 4 etaje
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare lift bloc 4 etaje

Buna ziua, va rog daca este cineva care imi poate raspunde la o intrebare. Locuim intr-un bloc cu patru etaje si trei scari. Cate 10 apartamente pe o scara. Dorim sa ne montam un lift la una dintre scari. Am strans sase semnaturi de acord de pe scara in cauza. Asociatia de locatari exernalizata spune ca ar fi suficiente semnaturile ca sunt mai mult de jumatate din apartamente. Unii sustin ca avem nevoie de acordul tuturor vecinilor, si de la celelalte scari, adica 30 de apartamente. Va rog daca se poate, sa ne lamuriti, de cate semnaturi avem nevoie pentru a putea realiza acest proiect
Cel mai recent răspuns: Flore Carmen , utilizator 16:33, 27 August 2023
Articolul 51
Adunarea generală a asociației de proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor din condominiu, asupra oricărei acțiuni vizând modernizarea condominiului, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent aparținând imobilului respectiv, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri destinate folosinței comune sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației condominiului, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]

Condominiu aici inseamna doar o scara.
Articolul 49
(4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În statutul propriu al asociației de proprietari pot fi prevăzute și alte condiții de luare a hotărârilor, dar nu cu mai puțin de jumătate plus unu din voturile celor prezenți la adunarea generală convocată sau reconvocată. Pentru situațiile care vizează numai proprietarii unui tronson sau ai unei scări, hotărârile sunt luate prin acordul scris al majorității proprietarilor scării sau tronsonului respectiv, membri ai asociației de proprietari, pe bază de tabel nominal.

Numai ca majoritatea trebuie sa fie de minim 2/3 din numarul total al proprietarilor de pe scara, fiind vorba de o modernizare.
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
latka, moderator
Buna ziua, va multumesc foarte mult
Sa aveti o zi buna
@Flore Carmen


1. Cum intenționați să constituiți fondul necesar modernizării reprezentată de dotarea scării dvs cu lift ?

2. Ce înțelegeți prin asociație de proprietari externalizată ?
Ultima modificare: Marți, 22 August 2023
robert1958, utilizator
@latka

Spuneți dvs. :

Condominiu aici inseamna doar o scara.


Eu zic că „aici” condominiu înseamnă fix atâtea scări câte sunt cuprinse în descrierea și structura condominiului din acordul de asociere dacă există o asociație de proprietari, pentru că autorul postării face vorbire despre o „asociație de locatari externalizată” noțiune despre care nu am cunoștință .

Probabil se referă la „administrare extenalizată” dar rămâne de lămurit dacă este vorba despre o „asociație de proprietari” sau despre o „asociație de locatari ” pentru că diferă dispozițiile legale incidente.



Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
robert1958, utilizator
Buna ziua, scuze, nu m-am exprimat corect..Administratie externalizata vroiam sa spun
Doar cei care doresc sa contribuie la investitie vor avea acces la folosirea liftului, pe baza de cartela. Este vorba de 6 apartamente. Am primit si prima oferta de montaj a liftului. 34000 euro :))
Va multumesc mult pentru interesul acordat

Alte discuții în legătură

Apartament neizolat bloc nou loana1 loana1 Buna ziua. Am achizitionat 1 apartament intr-un bloc nou. La prima sedinta, proprietarul de la ultimul apartament a facut precizarea ca acoperisul blocului nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! proprietarii unei scari de bloc doresc sa si schimbe ... becca becca Buna ziua! Proprietarii unei scari de bloc doresc sa si schimbe iluminatul clasic al scarii cu iluminat cu senzori. Presedintele asociatiei spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Montare lumina pe baza de senzori pe casa scarii . alina_25 alina_25 Mai multe persoane printre care si eu am dorii montarea de lumina pe casa scarii blocului pe baza de senzori pentru economisire energie electrica . ... (vezi toată discuția)