avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc modificarea ...

Buna ziua. Sunt încadrat ca Inspector SSM și doresc modificarea încadrării in Expert SSM fără a avea legătura cu obținerea postului de șef serviciu intern sau extern. Trebuie sa mai urmez cursul postuniversitar de 180 ore in acest caz? Deoarece eu am înțeles din legislație ca acest lucru este obligatoriu doar pentru acest post(sef serviciu). Am cursul de 80 de ore și studii superioare de scurta durata in inginerie mecanica.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:25, 22 August 2023
Conform HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, sunt 2 niveluri de pregatire,
-Art. 47 Nivelurile de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, necesare pentru dobandirea capacitatilor si aptitudinilor corespunzatoare efectuarii activitatilor de prevenire si protectie, sunt urmatoarele:
a) Abrogat
b) nivel mediu;
c) nivel superior.
Nivelul mediu corespunde la inspector ssm prevazut in COR, iar nivelul superior corespunde la expert ssm prevazut in COR.
Pentru respectarea legislatiei sunt aplicabile,
-Art. 49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut
la alin. (1) lit. b).
-Art. 50 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:
a) absolvirea, in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore;
c) absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in
domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel putin 180 de ore.
(2) Indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) si c).
(3) Cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cursuri trebuie să fac pentru inspector ssm alinapetre34 alinapetre34 Buna ziua! Mi_as dori sa lucrez in sms,mentionez ca sunt licențiată in ceea dar nu stiu cu ce cursuri sa incep.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)
Lucrator ssm cu curs de 40 ore? cristina-m cristina-m Buna ziua!Va rog sa/mi spuneti daca este legal sa fiu angajata ca lucrator ssm avand in vedere ca am facut doar curs de pregatire de 40 ore. Multumesc! (vezi toată discuția)
Specialist ssm lacatusliviu lacatusliviu care este diferanta dintre inspector si specialist ssm? ce conditii trebuie sa indeplineasca cel care vrea sa urmeze un curs de specialist ssm? (vezi toată discuția)