avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debsansare centrala bloc / Montare centrala de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debsansare centrala bloc / Montare centrala de apartament Buna ...

Debsansare centrala bloc / Montare centrala de apartament

Buna ziua,

Dorim sa ne debransam de la centrala blocului datorita costurilor, respectiv instala o centrala de apartament. Am luat legatura cu administratora blocului care ne-a comunicat sa inaintam o cerere catre presedintele scarii, pentru aprobare. Am obtinut acordul vecinilor ( fata, sus, jos) pentru debransare, respectiv a celor care au deja centrala de apartament. Am apelat la o firma specializata care ne solicita o adeverinta prin care rezulta faptul ca asociatia de proprietari este de acord cu separarea de la instalatia comuna de gaze in vederea montarii unei centrale termice.

Presedintele de bloc refuza sa ne semneze cele doua cereri ( debransare, montare centrala) pe motivul ca avem nevoie de aprobarea asociatiei in urma unei Adunari Generale, respectiv schema și aviz tehnic al unei societăți care poate face debranșarea și își asumă tăierea țevilor. ( mentionez faptul ca noi am efectuat deja procedura de taiere a tevilor la recomandarea administratorei blocului).
Aprox. jumatate din bloc au deja centrala proprie. Este nevoie de Adunare Generala fiind faptul ca nu suntem primii care dorim centrala?

Exista vreo lege in acest sens? Cum putem proceda mai departe?

Multumesc!

O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:20, 24 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare de la centrala blocului Cyxis Cyxis Situatia se prezinta astfel: apartament in bloc cu 4 scari, toate 4 scarile au o singura centrala termica proprie ( nu Radet ). Problema este costul exagerat ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru racordare la teava gaz - pt centrala Abcd4 Abcd4 Buna, spuneti-mi va rog daca este nevoie de acordul asociatiei de proprietari pt obtinerea cotei de gaz si montarea unei centrale individuale. Precizez ca in ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)