avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele asociatiei nu-mi da acordul sa ma ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele asociatiei nu-mi da acordul sa ma debransez

Buna seara, am o problema cu presedintele asociatiei blocului nostru (asociatia de proprietari este doar pe blocul nostru-o singura scara), noi avand centrala termica comuna la parterul blocului, iar eu i-am solicitat acordul pentru a ma debransa de la centrala blocului si montarea unei centrale de apartament.
Mi-a transmis (verbal) ca nu poate sa-mi acorde acceptul sau deoarece conform legii (nu a vrut sa-mi precizeze care), atata timp cat avem centrala termica comuna in bloc functionala nu poate sa accepte cereri pentru montarea de centrale de apartament.
Mentionez ca sunt primul din bloc care a cerut acest lucru pana acum din 23 apartamente.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta problema.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:43, 25 Mai 2012
Solicitaţii în scris acordul şi cereţii ca un răspuns negativ să fie justificat din punct de vedere legal,apoi funcţie de răspunsul primit şi de argumentarea acestuia acţionaţi eventual în instanţă.
Va rog sa-mi spuneti, cu aproximatie, cam cat poate dura un astfel de proces.
Aciunea in instanta o fac impotriva presedintelui sau a asociatiei?
Multumesc anticipat.
Durează oricum mai mult decât vă aşteptaţi.
Mai bine faceţi eforturi să obţineţi avizul pe cale amabilă.
Trebuie să daţi în judecată Asociaţia prin preşedinte, pt că solicitaţi avizul de la Asociaţie.
Daca am acordul majoritatii (50%+1) dar nu vrea sa semneze presedintele si administratorul, ce pot sa fac?
Exista posibilitatea de a iesi din Asociatia blocului sau ceva de genul?
Multumesc.
L nr 325/2006
ART. 30
(1) Debransarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apa calda menajera ale unui utilizator tip condominiu se va face în următoarele condiţii cumulative:
a) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale;
b) anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor şi a autorităţii administraţiei publice locale cu 30 de zile înainte de debransare.
(2) Deconectarea unui consumator de energie termica dintr-un condominiu se face cu respectarea următoarelor condiţii cumulative:
a) acordul vecinilor de apartament, atât pe orizontala, cat şi pe verticala;
b) acordul scris al asociaţiei de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale, asupra intentiei de realizare a unui sistem individual de încălzire;
c) anunţarea, în scris, a operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30 de zile înainte.
(3) Debransarea unui utilizator de energie termica, altul decât cel de tip condominiu, se realizează cu anunţarea operatorului care are şi calitatea de furnizor, cu cel puţin 30
de zile înainte.
(4) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) nu se pot realiza în timpul sezonului de încălzire.
(5) Deconectarile/debransarile prevăzute la alin. (1)-(3) se efectuează numai de către operatorul care are şi calitatea de furnizor, în termen de maximum 45 de zile de la data solicitării, după verificarea documentelor care dovedesc îndeplinirea condiţiilor cumulative impuse.
(6) Cheltuielile de deconectare/debransare se suporta de către solicitant.

Din textul de lege mentionat,rezulta ca presedintele de asociatie nu detine autoritatea sa hotarasca in numele adunarii generale
In situatia in care intentionati solutionarea in instanta,actiunea o formulati impotriva asociatiei de proprietari,al carui reprezentat legal este presedintele acesteia
Atentie insa ,pentru a va sustine si a proba plangerea trebuie sa detineti probe indubitabile ca presedintele asociatiie de proprietari a exercitat acte./actiuni impotriva intereselor dvs ,pentru ca afirmatia "Mi-a transmis (verbal) ca nu poate sa-mi acorde acceptul "nu o puteti proba in conditiile legii

Alte discuții în legătură

Discutie pe tema montarii unei centrale termice de apartament zalu zalu buna seara in primul rand vreau sa montez o centrala termica de apartament in bucuresti sect 2, am luat legatura cu firma autorizata a venit domnul inginer ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie debransare si instalare centrala termica pe gaz poki poki Buna ziua! Am cumparat un apartament vechi care este bransat la sistemul comun de incalzire si deoarece doresc sa-l renovez as dori sa montez si centrala ... (vezi toată discuția)
Debsansare centrala bloc / montare centrala de apartament buna ... ot89 ot89 Debsansare centrala bloc / Montare centrala de apartament Buna ziua, Dorim sa ne debransam de la centrala blocului datorita costurilor, respectiv instala ... (vezi toată discuția)