avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Parintii mei au redobandit apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Parintii mei au redobandit apartamentul trecut proprietatea ...

Buna ziua!
Parintii mei au redobandit apartamentul trecut proprietatea statului in anul 1989.
Apartamentul a fost inregistrat la taxe si impozite, nefiind inca intabulat.
S-a facut dosarul cadastral iar acesta a fost respins la intabulare deoarece in actul de proprietate, incusiv in contractul de construire din 1969 apare mentionat "3 camere si dependinte cu o suprafata utila de 61.84 mp" dar la "cota indiviza din partile si dependintele comune pe terenul atribuit de comitetul executiv al consililui popular al Mun. Bucuresti cu decizia nr../1969" nu apare nimic, nici o suprafata de teren la cati mp sunt in folosinta pe durata existentei constructiei (cota parte .... mp)!
Ce trebuie facut pentru a mentiona in acte acest teren, si a se intabula apartamentul?
Mentionez ca am fost la AFI acestia au raspuns ca nu tine de ei ci de Primaria Bucuresti deoarece Primaria a emis Dispozitia de restituire.
Primaria Bucuresti m-au trimis inapoi la AFI.
Ce pot face in situatia aceasta, sa pot intabula apartamentul?
Ultima modificare: Joi, 24 August 2023
laylla, utilizator
Bună ziua.

Dacă ați formulat cerere de reexaminare împotriva Încheierii de respingere și vi-a fost respinsă și aceasta, singura posibilitate este o acțiune în instanță. Ar fi indicat să consultați un avocat și, în eventualitatea efectuării demersului, acest demers să fie întreprins tot cu ajutorul de specialitate din partea avocatului.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire teren aferent constructie toderiuc.nadia toderiuc.nadia casa cumparata in 1983, prin contract de vanzare-cumarare. terenul aferent constructiei de 250 mp trecut in proprietatea statului. Nu am facut cerere de ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului sau uzucapiune ?buna ziua , avem urmatoarea problema in dezbaterea succesiunii ... Lixandru Cristina Lixandru Cristina Buna ziua , avem urmatoarea problema in dezbaterea succesiunii dupa decesul mamei : -locuinta si terenul aferent in suprafata de 434mp conform schitei ... (vezi toată discuția)
Casa in proprietate cu teren in folosinta de la primarie, contract gresit sau abuz vecini maud maud Cautand o proprietate cu curte unde sa ma mut, am dat peste un parte de casa (constructie interbelica cel mai probabil) cu curte in folosinta (contract cu ... (vezi toată discuția)