avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. Speța: proprietarul ...

Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. Speța: proprietarul nu are declarație cu nr de persoane. Are domiciliul la alta adresă, unde plătește întreținerea. În blocul nostru este zero persoane de foarte mulți ani. În fapt, declară că vine zilnic sa consume apă. Consumurile medii pe lună, conform istoricului, sunt de 10 m cubi. Plătește apa consumată, însă apa din rețeaua de canalizare, niciodată. Cât timp poate fi scutit de cotele de cheltuieli un proprietar, în asemnea caz, care nu locuiește, dar are consum cât 2 care locuiesc permanent. Cât timp poate fi scutit de acoperirea diferențelor de apă? Cum îl împăcăm pe zero cu decizia de a nu scuti la infinit o persoană care nu prea e zero și a nu intra în eroarea dublei impuneri? Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
DaniSarah, utilizator
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 09:07, 28 August 2023
Nu inteleg de ce nu i se pune la plata si canalizarea...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 proprietarul datoreaza obligatii de plata lunare parti comune indiferent daca locuieste sau nu efectiv in condominiu

ynocentta a scris:

Mulțumesc frumos! Da, asa este însă mă gândeam și nu m-am exprimat clar și corect (canalizarea am cercetat listele de plată și este împreună cu consumul de apă), la cotele de participare la cheltuieli, pe persoane. Ceva îmi scăpa, că nu lucrez eu cu programul E-Bloc și vrem sa impunem diferențele de apă și la cei cu zero persoane, cu consumuri cât 2 permanenți 30 de zile. Sau, cum pui pausal la zero persoane când consumă cu un contor expirat?
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
DaniSarah, utilizator
Pai puneti diferentele de apa proportional cu consumul si atunci vor plati indiferent ca stau sau ca nu stau.
Simplu nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
w_v_w_v, utilizator

w_v_w_v a scris:

Asta da! Am sunat admin și l- am întrebat dacă ne conduce un program informatic, pentru ca până acum acesta era răspunsul ,,nu permite programul". Am sunat și la Cluj și mi-au spus că programul EBloc poate foarte multe, dar să știi să îl folosești și e mai mult de munca. Acum că aflam că se poate, nu se poate pentru că nu este votat în AGP. Bun. Acum rămâne întrebarea : cum se pune paușal la zero persoane cu consum peste pausal, fără să impui 2 persoane până la verificarea metrologica a contoarelor expirate? Mulțumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala ... Albero Albero Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala termica echipata cu apometru. apa rece iar restul de apt. nu au contoare de apa? . (vezi toată discuția)