avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. Speța: proprietarul ...

Va rog, am nevoie de un punct de vedere juridic. Speța: proprietarul nu are declarație cu nr de persoane. Are domiciliul la alta adresă, unde plătește întreținerea. În blocul nostru este zero persoane de foarte mulți ani. În fapt, declară că vine zilnic sa consume apă. Consumurile medii pe lună, conform istoricului, sunt de 10 m cubi. Plătește apa consumată, însă apa din rețeaua de canalizare, niciodată. Cât timp poate fi scutit de cotele de cheltuieli un proprietar, în asemnea caz, care nu locuiește, dar are consum cât 2 care locuiesc permanent. Cât timp poate fi scutit de acoperirea diferențelor de apă? Cum îl împăcăm pe zero cu decizia de a nu scuti la infinit o persoană care nu prea e zero și a nu intra în eroarea dublei impuneri? Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
DaniSarah, utilizator
Cel mai recent răspuns: DaniSarah , utilizator 09:07, 28 August 2023

Da, deja unii găsesc că este o variantă și vor. Sigilarea este strict cu acordul proprietarului. Și acum restrâng și mai mult întrebarea, și se termină subiectul acesta: art 82 (5) vorbește despre aprobarea perioadei pentru care se face cerere de scutire pt cotele de participare la cheltuieli. Cutuma a fost : fără restricții de perioadă. Ani de zile de zero absolut :) la cote. Un apartament nelocuit este clar . Însă unul in care zilnic se intra pentru consumuri.... Proprietarii in cauză au domiciliul la altă adresă, și e clara dubla impunere ce trebuie evitata. Pentru cei care nu vor sigilarea gazului ce nu se poate contoriza, prevăd că nu se pot scuti fara să nu impui un Nr de persoane. Aici intervine revolta, pentru că au fost învățați că zero este absolut. Da este absolut, atunci când se intră doar să vezi dacă totul e in regulă. Cum e cu Nr de persoane, în acest caz? Am vorbit cu admin care au ajuns în instanță cu modificarea acestui Nr fără baza legală . Mulțumesc, domnule latka!
Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, se poate impune prin AG o decizie de genul, "cine dorește pe perioada nelimitată trecerea la zero persoane pe locuință, acceptă ori sa-si monteze contorizare individuală pe toate utilitățile comune, ori sigilarea celor ce nu sunt contorizate" , altfel trebuie acceptată de către proprietar respectarea deciziei Cex de scutire pe o perioada limitată, conform art. 82 alin 4 și 5.

Astfel veți folosi algoritmul de estimare număr de persoane la apă pentru calcul diferența/NP și veți avea și situația exactă a consumului de gaz, sau zero prin sigilare.

Nu aveți de ce să vă faceți probleme nici în justiție, cu o astfel de decizie.

latka a scris:

Da, se poate impune prin AG o decizie de genul, "cine dorește pe perioada nelimitată trecerea la zero persoane pe locuință, acceptă ori sa-si monteze contorizare individuală pe toate utilitățile comune, ori sigilarea celor ce nu sunt contorizate" , altfel trebuie acceptată de către proprietar respectarea deciziei Cex de scutire pe o perioada limitată, conform art. 82 alin 4 și 5.

Astfel veți folosi algoritmul de estimare număr de persoane la apă pentru calcul diferența/NP și veți avea și situația exactă..."
De aceea am intrat aici. Răspunsul dvstra este al unui om cu experiență. Da, în scrisoarea de informare, voi scrie și despre individualizarea consumului de gaz (puțin probabil în următorii 10 ani) în condominiul acesta (10 etaje) SAU sigilare. Da, vom discuta varianta completa data de dumneavoastră și vom decide. Mulțumesc frumos x 100! :)

Ultima modificare: Luni, 28 August 2023
DaniSarah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala ... Albero Albero Cum se solutioneaza situația când cateva apartamente au centrala termica echipata cu apometru. apa rece iar restul de apt. nu au contoare de apa? . (vezi toată discuția)