avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Un titular și un împuternicit de grad 1 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Un titular și un împuternicit de grad 1 din familia ...

Bună ziua,

Un titular și un împuternicit de grad 1 din familia titularului au un cont bancar cu o sumă anume. Dacă titularul moare, împuternicitul mai are acces la cont să facă plăți/retrageri/depuneri?
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 15:59, 25 August 2023
Imputernicitul pe cont actioneaza in baza unui mandat special, mandat care inceteaza la data decesului titularului de cont. Ca sa poata efectua operatiuni dupa data decesului titularului ii tb o imputernicire testamentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicitii avea dreptul sa retraga banii de contul tatalui meu decedat? cioatamircea cioatamircea Tatal meu a avut cont .La suma depusa a avut cum este normal imputernicit.Dupa decesul tatalui meu imputernicitii mai aveau dreptul sa scoata bani? Editat ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, când există un cont bancar cu o sumă oarecare ... LidiaMuraru LidiaMuraru Bună ziua, Când există un cont bancar cu o sumă oarecare pe numele unui anume titular și a unui împuternicit din familia titularului, când/dacă ... (vezi toată discuția)