avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am avut contract de intretinere cu mama, am avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut contract de intretinere cu mama, am avut proces cu cei ...

Am avut contract de intretinere cu mama, am avut proces cu cei 5 frati, si la final a iesit sa le dau cate 5000 lei la fiecare din partea tatalui! Sentinta a iesit acum 12 ani, avocata a insistat ca nu e graba sa le dau partea! Acum zilele trecute am mers la avocat sa i cheme sa le dau cei 5000 lei, insa avocatul a zis ca trebuie sa mergem din nou in instanta! Nu a ramas valabila sentinta de acum 12 ani? O sa se evalueze din nou casa?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:11, 25 August 2023
Care avocat vă recomandă să mergeți în instanță, al dumneavoastră sau al fraților`?
Și de ce 12 ani frații nu v-au cerut banii, pentru cota tatălui`?

Dapix a scris:

Care avocat vă recomandă să mergeți în instanță, al dumneavoastră sau al fraților`?

Al meu avocat a zis ca trebuie sa merg iar in instanta! Fratii nu au cerut banii dupa ce a iesit sentinta! Eu am tot vrut sa i dau avocata a zis sa nu ma grabesc sa le dau banii ca am timp! Incep sa ma indoiesc de avocata! Parca nu mai am incredere!
Pentru cota tatalui am avut proces cu fratii, m au dat in jidecata, a iesit sentinta sa le dau cate 5000 lei la fiecare, doar ca eu nu le am dat inca banii, acum vroiam sa le dau

Dapix a scris:

Dar pentru plata sultelor către frați nu aveți nevoie de avocat. Ce asistență juridică mai este nevoie să va acorde`?
Dumneavoastră le puteți trimite banii prin poștă la fiecare, cu mențiunea că suma reprezintă sulta dispusă de instanța de judecată, prin decizia nr.........., din data de..........
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
Dapix, utilizator
Intrebati-l pe aocat de ce sa mergeti in instanta. Ar face sens daca vreti sa cereti sa se constate ca a intervenit prescriptia.
Pt a le da banii, asta daca vreti, ii chemati la notar ca trebuie sa va dea declaratii ca au primit si nu mai au pretentii sau consemnati la cec prin executor. Apoi cu dovada platii sau declaratiile lor, se radiaza sarcina din cartea funciara.
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulte ContSters227652 ContSters227652 vreau sa fac cadastru si intabulare la casa, in urma partajarii au fost puse sulte pe care trebuia sa le platesc, au trecut 10 ani de atunci si partile nu au ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Sulta la iesire din indiviziune AurelianO AurelianO Am urmatoarea problema: tocmai am primit sentinta in urma unui proces de iesire din indiviziune, si, desi diferenta dintre ceea ce a primit partea adversa si ... (vezi toată discuția)