avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... O poză pe telefon a cărții de identitate este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

O poză pe telefon a cărții de identitate este acceptată pentru bicicliști.,

O poză pe telefon a cărții de identitate este acceptată pentru bicicliști
,sau permis de pescuit, copie după cartea de identitate
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
azotaero, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:25, 26 August 2023
Activitatea politiștului rutier aflat in exercitarea atributiilor de serviciu se face în conformitate cu prevederile specifice ale OUG nr 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si cu cadrul legal general stabilit prin prevederile Legii nr 218/2002 privind organizarea si functionarea Politiei Romane.
Potrivit art. 2 din OUG nr 195/2002, indrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se realizeaza de catre personal specializat =agenti politia rutiera.,politia locala,jandarmi,etc
Potrivit art. 179 din H.G. 1391/2006, pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG nr 195/2002, politia rutiera si personal autorizat , pot actiona pentru prevenirea si constatarea unor incalcari ale normelor privind deplasarea in siguranta, pe drumurile publice, a tuturor participantilor la trafic, agentul constatator /poitistul cu drept de control rutier având ca atributie principali,verificarea participantilor la trafic, constatarea si aplicarea sanctiunilor in cazul contraventiilor aflate in competenta sa.
Conform disp OUG nr 195/2002 modif si completata toti participantii la trafic,la verificare detin obligatia sa prezinte documente de identitate original , original permis conducere,talon

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate opri un autoturism in trafic? doar politia? BG BG Va rog sa-mi spuneti daca in trafic poti fi oprit de o alta autoritate decat Politia Rutiera! Ex. Jandarmeria, ARR, Armata, etc. Ce se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)
Puteti sa mi spuneti ? metulica metulica va rog sa mi spuneti daca politia locala poate aplica sanctiuni contraventionale pentru oprire interzisa in baza legii 155/2010 cu motivarea ca sanctiunea a ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul sa ne opreasca in trafic, politia locala ... sau rutiera romana icoman icoman Am gasit un comentariu interesant: [quot] Intrebare : cei de la control trafic (RAR) mai fac semne sa opresti (fara politiie rutiera cu ei) ce faci opresti ... (vezi toată discuția)