avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartamentul este al sotului. Cum poate sotia deveni ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartamentul este al sotului. Cum poate sotia deveni coproprietar? ...

Apartamentul este al sotului. Cum poate sotia deveni coproprietar?
Cel mai recent răspuns: mihaela evenia , utilizator 20:04, 26 August 2023
Detaliați, în ce condiții vrea să devină copoprietar. Vrea soțul să-i doneze benevol jumate din imobil?
Soția e în negocieri cu soțul să-i doneze o cotă parte din casă, și soțul este de acord`?

Dacă nu explicați despre ce este vorba, n-avem cum să vă ajutăm.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
Dapix, utilizator
Da, sotul este de acord sa doneze benevol jumatate din apartement.
Mergeți la un NOTAR ca să vă perfecteze contractul de donație.
De toate actele se va ocupa notarul.

Dumneavoastră doar veți semna documentele, și veți plăti taxele notariale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 August 2023
Dapix, utilizator
Atenție ........ donația între soti poate fi revocata oricând în timpul căsătoriei .
Da, este foarte adevărat, dacă vă certați cu soțul, acesta vă poate anula donația, și rămâneți fără nimic, ca înainte de donație.

Donația între soți este revocabilă, și simplu de anulat.

Alte discuții în legătură

Donatie ContSters359971 ContSters359971 Sunt divortat si recasatorit. As vrea sa donez partea mea din apartament copilului major din prima casatorie. Mai intai trebuie facut partajul sau pot face ... (vezi toată discuția)
Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, cum pot ... Calin cln Calin cln Momentan soția și soacra sunt proprietare pe casa, cum pot dobândi jumătate din proprietate fără clauze? Pot sa fac contact de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
Donatia a 50% dintr-un apartament cumparat cu credit ipotecar adic adic Salut, Acum 3 ani am cumparat un apartament cu credit ipotecar care se afla in derulare. Intre timp m-am casatorit si as vrea sa donez 50% din proprietate ... (vezi toată discuția)