avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Donatia a 50% dintr-un apartament cumparat cu credit ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Donatia a 50% dintr-un apartament cumparat cu credit ipotecar

Salut,

Acum 3 ani am cumparat un apartament cu credit ipotecar care se afla in derulare.
Intre timp m-am casatorit si as vrea sa donez 50% din proprietate sotiei.
Ce ar trebui sa fac si care ar fi taxele. Valoarea apartementului a fost de 25500 USD.

Multumesc,
Adi
Cel mai recent răspuns: lara_croft , utilizator 20:31, 21 Ianuarie 2007
mergeti la un birou notarial, donatia jumi ului de imobil se face prin act autentic, notarul va va da si informatiile despre taxe. atentie, donatia intre soti este revocabila, art.937 c.civ., pana la decesul unuia din soti acesta poate revoca (adica anula) oricand donatia facuta celuilalt sot...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament dobandit inainte de casatorie vb1 vb1 Inainte de casatorie, sotul a dobandit un apartament pe care dupa casatorie, l-a donat in proportie de 50% sotiei (cu drept de instrainare a partii sale). Pe ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti oflorin oflorin am achizitionat , in timpul casatoriei , un apartament . doresc ca partea mea din apartament sa o donez sotiei , astfel incit ea sa fie singura proprietara a ... (vezi toată discuția)