Inainte de casatorie, sotul a dobandit un apartament pe care dupa casatorie, l-a donat in proportie de 50% sotiei (cu drept de instrainare a partii sale). Pe de alta parte, in timpul casatoriei cei doi soti au dobandit inca un apartament pe care ulterior l-au instrainat prin vanzare mamei sotiei.
Avand in vedere ca din casatorie a rezultat un copil minor (1 an), cum se imparte apartamentul dobandit de sot inainte de casatorie? Este necesara revocarea donatiei? De mentionat ca sotia – impreuna cu copilul a carui custodie probabil o obtine – are posibilitatea de a locui in cel de-al doilea apartament, cel vandut catre mama ei.
Faptul ca exista un copil nu influenteaza partajul.
Daca sotul donator doreste sa revoce donatia, poate sa o faca ( si dupa pronuntarea divortului si ramanerea definitiva a hotararii jud.) si atunci apartamentul nu va mai intra in masa partajabila.
Sunt intru totul de acord cu AnaMaria=D>
Potrivit art.937 alin.l C.civ., "orice donatiune facuta intre soti in timpul maritagiului este revocabila".
Deci sotul care a donat acea jumatate de apartament poate revoca oricand doreste acea donatie! Este o exceptie de la principiul irevocabilitatii donatiilor!:D
Domnatia o veti revoca usor.Atentie insa daca nu a instrainat mai departe( sper sa nu fie cazul!) Cu apartamentul vandut mamei va fi mult mai greu , deoarce este un act cu titlu oneros si va trebui sa-l anulati daca vreti introducerea in masa partajabila.Daca nu, intra lapartaj doar suma ce figureaza in contract ca pret al vanzarii.
Bunurile dobandite in afara casatoriei au regim de bunuri proprii si nu intra la masa de impartit
Nasterea minorului nu influenteaza cu nimic partajul bunurilor dintre soti
Sotul are dreptul sa revoce orice donatie facuta intre soti in timpul casatoriei conf.art.937 c.civ.
Partaj
ContSters121502
Buna ziua,
o casa dobandita in timpul casatoriei se imparte intre soti daca aceasta a fost dobandita prin donatie de la parinti sotului numai lui( casa fiind ... (vezi toată discuția)