avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua. Lucrez de ceva timp într-o tara din afara ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Lucrez de ceva timp într-o tara din afara spațiului ...

Bună ziua. Lucrez de ceva timp într-o tara din afara spațiului comunitar. Eu pot face contract cu Casa de Asigurări Sociale de Stat unde să-mi plătesc toate contribuțiile ce-mi revin și sa pot beneficia de asigurări de sănătate și sa mai adaug niște ani la vechime. Nu am momentan decât 13 ani de vechime și nu pot beneficia de asig de sănătate deoarece nu am contract de munca. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 30 August 2023
Puteti face asa ceva .

1. pensie - Contractul de asigurare sociala pe Legea nr. 263 / 2010
[ link extern ] /

2. sanatate
- contract de asigurare facultativ pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate
[ link extern ]

- sistemul asigurărilor sociale de sănătate
[ link extern ]
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele
Mulțumesc respectuos.

@ marele torino
Utilizator
10:23, 30 August 2023
Mulțumesc respectuos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am o întrebare dacă ma poate ajuta cineva. fiica ... Floarea Ana Floarea Ana Bună ziua, am o întrebare dacă ma poate ajuta cineva. Fiica mea este însărcinată în 2 luni și nu a fost angajată cu carte de munca, nu poate ... (vezi toată discuția)
Nedumerire : pfa sau altceva.... Florin_IT Florin_IT Momentan lucrez la bugetar cu norma intreaga. In timpul liber merg ocazional la nunti, ca instrumentist suflator sau mai predau ore de muzica si instrument ... (vezi toată discuția)
Este legal de a se acorda concedii medicale persoanelor fizice ... C.Gheorghe C.Gheorghe Este legal de a se acorda concedii medicale persoanelor fizice nesalariate CASS. În fapt: de cîțiva ani pentru a beneficia de îngrijiri medicale am ... (vezi toată discuția)