avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... O perioada de 6 luni, pana la expirarea valabilitatii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

O perioada de 6 luni, pana la expirarea valabilitatii verificarii ...

O perioada de 6 luni, pana la expirarea valabilitatii verificarii metrologice apometrul asociatiei a inregistrat dublul consumului din evidentele asociatiei., adica 675 m3 diferenta. Nu au fost lucrari de interventie, reparatii in aceasta perioada.
Dupa 2 luni Apaserv ne-a trimis un buletin de verificare comun pentru 8 serii apometre, printre care si seria apometrului nostru cu mentiunea Admis. Suspectam o scapare la verificarea metrologica. Apaserv precizeaza ca nu are temei legal sa faca recalcularea.
Noul contor nu mai are diferente fata de evidentele asociatiei . Au trecut 6 luni de la schibarea contorului.
Cum putem determina Apaserv sa precizeze unde a montat contorul vechi pentru a verifica la noua asociatie comportarea, iar daca nu a fost montat sa solicitam o contraexpertiza/verificare metrologica la alt laborator de metrologie.
Cel mai recent răspuns: vandarel , utilizator 17:44, 6 Septembrie 2023
Deși nu explicați prea bine speta, eu înțeleg ca asociația dvs. nu a reclamat timp de 6 luni o funcționare posibil defectuoasă a apometrului de bransament. După care acest apometru a fost schimbat cu un altul, care indica bine. Culpa e a asociației, ce putea sa ceara în acel interval de timp verificarea aparatului, în prezența unui reprezentant al asociației. Acum e tardiv și inutil ce cereți dvs., nu se pot obține informații.
Am solicitat in scris in scris dupa primele 2 luni schimbarea apometrului si modificarea consumului nejustificat facturat. Nu au dat curs solicitarii noastre. Verbal, la insistentele noastre, ne-au spus ca ne-ar costa foarte mult schimbarea apometrului si expertizarea lui, ca oricum expira verificarea metrologica a apometrului peste 2 luni si va fi schimbat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citire contoare apa rece Roger25 Roger25 Buna ziua, As dori sa descriu problema de pe scara mea (dar si de pe altele invecinate, apartinand de aceeasi asociatie de proprietari): in fiecare luna pe ... (vezi toată discuția)
De ce platesc pierderile de apa, daca am apometre traianp traianp Buna ziua De cateva luni ma confrunt cu urmatoare situatie in cadrul asociatiei de proprietari unde locuiesc la apa rece sunt incarcat in fiecare luna cu 1, ... (vezi toată discuția)
Apometre cu probleme miadogaru miadogaru Va rog sa ma sprijiniti intr-o stuatie aparte aparuta in asociatie. Pe o scara de bloc unde jumatate din proprietari sunt contorizati individual s-a iscat ... (vezi toată discuția)