avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plângerii pentru violenta și distrugerea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plângerii pentru violenta și distrugerea bunurilor

Buna ziua,
La începutul lunii iunie a acestui an am depus plângere la poliție împotriva fostului soț (am divorțat acum 2 ani, ulterior ne am împăcat și locuiam împreună, dar nu ne am recăsătorit) pentru violenta și distrugerea bunurilor din apartamentul in care locuiam cu chirie, prin urmare i s-au deschis doua dosare penale.
Ulterior, s a emis și un ordin de protecție , valabil până în luna septembrie.
Nu doresc sa prelungesc ordinul și aș dori să retrag plângerea, faptele săvârșite au fost pe fondul consumului de alcool și alte substanțe, pentru care a fost și internat și urmează și în prezent tratament, in mod normal nu este un om violent și nu au existat alte întâmplări de genul acesta în trecut .
Nu ne am împăcat și nici nu o vom face, însă este totuși tatăl copilului meu și nu vreau sa ii fac rău, să isi poată vedea de viață în continuare și să se poată angaja oriunde , ceea ce este dificil cu doua dosare penale .
Cum pot retrage plângerea și dacă va trebui să achit cheltuieli de judecată, care ar putea fi suma aproximativa ? Momentan nu a ajuns la procuror , abia am fost chemați din nou amândoi pentru declarații la secția de poliție.
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 16:36, 28 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va retrageti plangerea prealabila facuta.
Vă mulțumesc pentru răspuns .
Ați putea să îmi spuneți, va rog, legat de cheltuielile de judecată dacă va trebui sa le achit sau nu și care ar putea fi suma?

Mihăilă Sebastian a scris:

Va retrageti plangerea prealabila facuta.

O sa le achitati. Nu pot aprecia suma. Difera de la caz la caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta de ditrugere - proces penal dcc86 dcc86 In urma cu un an, deoarece aveam de recuperat niste de bani de la o persoana apropiata mie si aceasta nu mi i-a returnat i-am zgariat masina. Inainte de ... (vezi toată discuția)
Urgent carmensitta carmensitta Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 ... (vezi toată discuția)
Retragre plangere penala A-M A-M Buna ziua, daca cineva \"MIHAELA'' a facut o plangere penala (acum o luna si ceva) impotriva unei persoane ''IULIANA'' care o ameninta,o suna continuu,a facut ... (vezi toată discuția)