avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie pensie anticipata L 212 /2023
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie pensie anticipata L 212 /2023

bună ziua
legea 212 /2023, prevede ca
persoanele care au locuit 30 de ani
în zonele prevăzute , eu locuiesc la Tulcea,

“beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4).””
întrebarea mea este, dacă eu am decizie
de pensie anticipat penalizat din nov 2020
dar am lucrat nu am încasat pensia
am dreptul la reducerea vârstei cu 2 ani
astfel încât să nu mai am penalitatea de 14 %
calculată din 2020.
mulțumesc

Nu.De la pensie anticipată parțială cu penalizare, nu se mai poate trece la cea fără penalizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog un barbat nascut la data de 10.01.1959 cand ... lyly64 lyly64 Buna ziua, va rog un barbat nascut la data de 10.01.1959 cand are dreptul sa iasa la pensie dar in cazul unei femei nascute la data de 20.06.1961( cu 3 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în ... Daiana04 Daiana04 Buna ziua, Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.in 30 octombrie 2020 m-am pensionat anticipat partial ... nicoletapirvulescu@yahoo.com nicoletapirvulescu@yahoo.com Buna ziua.In 30 octombrie 2020 m-am pensionat anticipat partial cu 5 ani mai devreme la virsta 57 ani si 5 luni cu o vechime de 37ani,9 luni,20 zile.In ... (vezi toată discuția)