avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ESTE POSIBIL CA PRIN EMITEREA UNUI ACT ADMISTRATIV SA ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ESTE POSIBIL CA PRIN EMITEREA UNUI ACT ADMISTRATIV SA SE POATA ...

ESTE POSIBIL CA PRIN EMITEREA UNUI ACT ADMISTRATIV SA SE POATA SCHIMBA CATEGORIA DE FOLOSINTA A UNUI TEREN DIN CURTI CONSTRUCTII IN ARABIL INTRAVILAN , DIMINUINDU-SE SUPRAFATA DE Cc , CHIAR DACA EXISTA UN RAPORT DE EXPERTIZA PRIN CARE SUNT STABILITE CATEGORIILE DE FOLOSINTA ALE TERENULUI IN CAUZA?
Cel mai recent răspuns: MARIA MARIUSKA , utilizator 16:32, 30 August 2023
Bună ziua!
Se poate că prin o hotărâre de Consiliu județean/local sa se schimbe categoria unui teren dintr-o categorie in alta, dar, de regulă, acest lucru se întâmplă în sens invers celui indicat de dvs.; adică din extravilan se trece un teren in intravilan, ci nu invers!
Iertati-ma , dar cred ca nu am fost bine inteleasa . Speta se refera strict la INTRAVILAN . Exemplific: exista expertiza tehnica a terenului efectuata intr-o anume cauza judecatoreasca prin care expertul a stabilit existenta unui teren in suprafata de 1000 mp afectat de o constructie C1 in suprafata de 60 mp. Acesta stabileste prin expertiza ca 400 mp din teren au categoria de folosinta CURTI CONSTRUCTII , diferenta de 600 mp din teren o introduce in categoria arabil intravilan .Solicitarea facuta de contribuabil este ca Primaria sa accepte schimbarea categoriilor de folosinta a terenului astfel : 100 mp -Curti constructii si 900 mp arabil intravilan . Actul administrativ solicitat in acest mod , mi se pare cam ,,tras de par,,.... Anuleaza acest act expertiza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)