ESTE POSIBIL CA PRIN EMITEREA UNUI ACT ADMISTRATIV SA SE POATA SCHIMBA CATEGORIA DE FOLOSINTA A UNUI TEREN DIN CURTI CONSTRUCTII IN ARABIL INTRAVILAN , DIMINUINDU-SE SUPRAFATA DE Cc , CHIAR DACA EXISTA UN RAPORT DE EXPERTIZA PRIN CARE SUNT STABILITE CATEGORIILE DE FOLOSINTA ALE TERENULUI IN CAUZA?
Bună ziua!
Se poate că prin o hotărâre de Consiliu județean/local sa se schimbe categoria unui teren dintr-o categorie in alta, dar, de regulă, acest lucru se întâmplă în sens invers celui indicat de dvs.; adică din extravilan se trece un teren in intravilan, ci nu invers!
Iertati-ma , dar cred ca nu am fost bine inteleasa . Speta se refera strict la INTRAVILAN . Exemplific: exista expertiza tehnica a terenului efectuata intr-o anume cauza judecatoreasca prin care expertul a stabilit existenta unui teren in suprafata de 1000 mp afectat de o constructie C1 in suprafata de 60 mp. Acesta stabileste prin expertiza ca 400 mp din teren au categoria de folosinta CURTI CONSTRUCTII , diferenta de 600 mp din teren o introduce in categoria arabil intravilan .Solicitarea facuta de contribuabil este ca Primaria sa accepte schimbarea categoriilor de folosinta a terenului astfel : 100 mp -Curti constructii si 900 mp arabil intravilan . Actul administrativ solicitat in acest mod , mi se pare cam ,,tras de par,,.... Anuleaza acest act expertiza ?