avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere prealabila in contencios administrativ pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere prealabila in contencios administrativ pentru modificare HG

Exista o HG aparuta in 2021 si are niste erori. Am aflat de ea acum cateva luni. Care este termenul in care o pot contesta in contencios administrativ?
Mai pot face plangere prealabila?
Cel mai recent răspuns: Repa , utilizator 14:02, 31 August 2023
Ordonanțele sau dispozițiile din ordonanțe care se consideră a fi neconstituționale, precum și actele administrative cu caracter normativ care se consideră a fi nelegale pot fi atacate oricând.
In cazul meu este un HG relativ la o expropriere pentru cateva zeci de proprietari. Nu stiu daca se incadreaza la "Ordonanțele sau dispozițiile din ordonanțe" sau "actele administrative cu caracter normativ". Cum consider eu si va rog sa-mi indicati daca este corect, pare a fi un act administrativ cu caracter individual.

Ar putea fi considerat act administrativ cu caracter colectiv?

Legea 554/2004 prevede:
"din momentul în care a luat cunostinta, pe orice cale, de existenta acestuia, în limitele termenului de 6 luni prevazut la alin. (7)." - deci ar fi acum cateva luni
insa art. 7 alin (7) indica "dar nu mai tarziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescriptie.". Actul este HG-ul de expropriere (din 2021) sau actul , cartea funciara (de acum cateva luni), prin care am luat cunostinta de expropriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere prealabila Justitiarul711 Justitiarul711 In urma plangerii prealabile adresate primarului pentru obtinerea unor diferente salariale, conform legii 554/2004, in termen de 30 de zile functionarul ar ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva unei institutii publice centrale EMIL NEGRU EMIL NEGRU Am fost demis din functia de director coordonator si vreau sa chem in instanta ministerul pentru ca demiterea a fost ilegala.Cum procedez ?: (vezi toată discuția)
Exceptia de nelegalitate - inadmisibila? aadynna aadynna Exceptia de nelegalitate a unor acte emise anterior intrarii in vigoare a Legii nr.554/2004 este considerata inadmisibila. mai poate fi contestata cumva ... (vezi toată discuția)