Exista o HG aparuta in 2021 si are niste erori. Am aflat de ea acum cateva luni. Care este termenul in care o pot contesta in contencios administrativ?
Mai pot face plangere prealabila?
Ordonanțele sau dispozițiile din ordonanțe care se consideră a fi neconstituționale, precum și actele administrative cu caracter normativ care se consideră a fi nelegale pot fi atacate oricând.
In cazul meu este un HG relativ la o expropriere pentru cateva zeci de proprietari. Nu stiu daca se incadreaza la "Ordonanțele sau dispozițiile din ordonanțe" sau "actele administrative cu caracter normativ". Cum consider eu si va rog sa-mi indicati daca este corect, pare a fi un act administrativ cu caracter individual.
Ar putea fi considerat act administrativ cu caracter colectiv?
Legea 554/2004 prevede:
"din momentul în care a luat cunostinta, pe orice cale, de existenta acestuia, în limitele termenului de 6 luni prevazut la alin. (7)." - deci ar fi acum cateva luni
insa art. 7 alin (7) indica "dar nu mai tarziu de 6 luni de la data emiterii actului. Termenul de 6 luni este termen de prescriptie.". Actul este HG-ul de expropriere (din 2021) sau actul , cartea funciara (de acum cateva luni), prin care am luat cunostinta de expropriere?