avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua! Stie cineva, am tot citit si dau din una in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua! Stie cineva, am tot citit si dau din una in alta fara ...

Buna ziua!
Stie cineva, am tot citit si dau din una in alta fara sa ma lamuresc, cat de legala este transmiterea fiselor de anuntare ale unei pensiuni catre politie? Adica a tuturor fiselor, nu doar in cazul in care suspecteaza ei ceva si fac adresa sa vada daca o persoana anume a fost cazata la unitatea respectiva?Nu contravine regulamentului GDPR predarea acestor fise fara a avea motivatie, ci doar pentru informare?
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 10:21, 1 Septembrie 2023
Toate fisele de cazare se comunica periodic catre organele de politie. Lucratorii de politie sunt operatori de date cu caracter personal si pe cale de consecinta nu se incalca GDPR. Nu e treaba receptionerului sa suspecteze sau nu ceva legat de persoana care se cazeaza. In alta ordine de idei, politistii sunt obligati la pastrarea secretului profesional cat si la respectarea vietii private. Deci, conform prevederilor legale, ei nu pot disemina către terți astfel de date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectia datelor florentacretu florentacretu Am un hotel de 15 camere. Prin lege am obligatia de a solicita la cazare datele de identitate ale turistilor. De asemenea, accesul in hotel este supravegheat ... (vezi toată discuția)
Este legal sa fi filmat fara acordul tau? Gabriela.gabi Gabriela.gabi Bună ziua. Suntem cazați într-o pensiune si proprietarii au camera de filmat în sufrageria pensiunii. As dori sa stiu daca este legal sa fiu filmat fara ... (vezi toată discuția)
Refuzul platii serviciilor de cazare venit din partea unui client obliga receptionerul sa plateasca contravaloarea??? armiangel12 armiangel12 Buna ziua! As avea nevoie de o lamurire! Lucrez in cadrul unui hotel, ocupand postul de receptioner. Una dintre colegele mele a cazat un client care ... (vezi toată discuția)