avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. In mai 2023 s-a tinut sedinta asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. In mai 2023 s-a tinut sedinta asociatiei de proprietari ...

Buna ziua. In mai 2023 s-a tinut sedinta asociatiei de proprietari in vederea repararii acoperisului blocului (amanata de cativa ani din motive meschine). S-a hotarat ca suntem de acord si a fost aleasa firma castigatoare dintre cele trei oferte prezentate (toate procedurile au fost conform legislatiei in vigoare). Presedintele a tot amanat, semnarea contractului, iar la mijlocul lui iunie a desemnat o persoana din comitet sa ii preia atributiile pentru 90 de zile, dar cu o hartie afisata fara semnatura si fara a cere acordul persoanei respective (nici nu s-a facut predare oficiala a atributiilor, persoana desemnata nesemnand si nedandu-si acordul retroactiv). Acum trei zile am tinut sedinta de comitet (cei doi membri, fara presedinte), fiind de acord sa semnam noi doi contractul (presedintele nu vrea sa auda, verbal ne raspunde obraznic, iar in scris nu discuta). Intrebarea mea este cum procedam incontinuare pentru a nu intra iar in iarna cu acoperisul nereparat. Cine poate semna contractul din punct de vedere legal inainte ca asa zisa delegare sa se termine? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 13:15, 1 Septembrie 2023
El are dreptul sa delege unul din cei 2 membri.
Daca sunteti de acord amadoi inseamna ca cel delegat e de acord ca doar e unul din cei 2 si poate semna linistit daca e de acord sa preia interimar 90 zile.
Faceti adunare generala si alegeti alt presedinte daca domnul presedinte actual nu vrea sa comunice,
Probabil ca se gandeste ca el nu raspunde daca deleaga desi raspunde.
Nu achitati bani in avans la firma aleasa si achitati partial pe etape. Deasemenea sa ii sopravegheze cineva sa sa verificati si dv sau alti locatarii ca sa fiti sigur ca fac treaba buna. Nu va bazati pe garantie ca maine poate sa nu mai existe firma respectiva,
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
Nivea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, conform art. 56 al.1 din legea 196/2018, presedintele ... Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc Buna ziua, Conform art. 56 al.1 din Legea 196/2018, Presedintele asociatiei de proprietari, poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atributiile sale ... (vezi toată discuția)
Comitetul de bloc qromulus qromulus Buna ziua, un membru din comitetul de bloc nu poate sa exercite atributiunile din motive medicale. Poate sa imputerniceasca pe un membru asociatiei sa-l ... (vezi toată discuția)
Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia ... sorin46 sorin46 Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia de 2 saptamani, iar membrii comitetului executiv nu au convocat nici acum sedinta pt.alegerea unui ... (vezi toată discuția)