avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Completarea declarației unice pentru anii din urma
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Completarea declarației unice pentru anii din urma

Buna ziua , m-am trezit cu un plic de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia 212 pentru fiecare an . Mentionez ca am avut cate tranzactii dar nu foarte mari.
Sunt obligat sa depun aceeasta declaratie daca in 2022 au dat lege pentru obligatia platii impozitului din ramburs? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristinel Coman , utilizator 13:17, 15 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Erați obligat de pe atunci sa va declarați acele venituri. Făceați activitate economica aducătoare de venit și trebuia sa aveți o forma de firma. Prin aceasta lege apărută acum ei nu au făcut decât sa creeze posibilitatea sa-i descopere pe cei care nu declarau, prin intermediul raportărilor facute de firmele de curierat.
Iar declaratia unica se completeaza și depune pentru orice valoare a venitului, nu pentru unul mai mare, da, și pentru unul mai mic, nu.
Nu am nici o firma , am vandut max de 1000 e intr-un an produse ce le aveam in casa sau care le-am inlocuit gen tv bicicleta..
Buna ziua . Am primit de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia 212 pentru fiecare an. Eu am luat de la cunostinte, prieteni IT(laptop, monitor, display) stricat, l-am reparat si am vandut online,cu un profit de maxim 10-20% , si o gramada de produse second din casa: haine incaltaminte televizor, cuptor cu microunde. Anaf cere sa platesc pe toata suma bruta impozit, nu doar pe profit. Profitul nu pot demonstra, ca toate obiectele vandute am obtinut din mana a doua la "negru". Totusi tre sa existe o solutie de compromis. Eu am intentii corecte sa achit o taxa, dar nu pe toata suma bruta. Cer ajutorul/parea dumeavoastra
Buna ziua, ati reusit sa aflati care sunt criteriile? Eu, de exemplu nu am profit deloc pe produsele vandute si tot am primit scrisoare. Cum sa formulez asta pe declaratia lor? Am sunat 4 contabili nici unu nu stie cum se completeaza. Cei de la ANAF m-au trimis de acolo ca nu e treaba lor. Nimeni nu stie ce e de facut? Nicaieri nu se gaseste un model de declaratie pentru ramburs.
Este declaratia 212 sau Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributii sociale datorate de persoanele fizice ,Faceti va un cont in SPV persoane fizice si acolo aveti declaratia ,o complrctati si o trimitei on line la ei .Sumele incasate ramburs sunt considerate venituri din activitati independente ( acea rubrica o bifati ) Succes !
Ultima modificare: Miercuri, 27 Septembrie 2023
Sirbu Aura, utilizator

Alte discuții în legătură

am primit de la anaf precum ca figurez cu sume incasate din ramburs atnagy atnagy Buna ziua . Am primit de la Anaf precum ca figurez cu sume incasate cu titlu de ramburs in perioada 2017-2021 si trebuie sa completez declaratia 212 pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru venituri încasate ramburs A. Eduard A. Eduard Buna ziua! Am primit de la posta o hartie de la ANAF prin care: \"...Dorim sa va informam ca figurati inscris in evidentele noastra cu sume incasate cu ... (vezi toată discuția)
Am primit un plic de la anaf pentru venituri ramburs Adina1956 Adina1956 Buna ziua. Am primit recent acasa un plic de la ANAF in care spune ca figurez in evidentele dansilor cu sume incasate cu titlu de RAMBURS in perioada 2017 ... (vezi toată discuția)