avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigii familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigii familie

Fratele meu a cumparat un teren cu o valoare aproximativa de 20.000 euro. Ideea era sa se construiasca o casa pe acel teren, dar el si cu sotia lui nu locuiesc in RO si i-au dat toate sarcinele tatalui nostru pentru a construi pe acel teren o casa. Avand in vedere ca terenul este pe numele fratelui meu si a sotiei lui (cumnata mea), tatal meu a inceput sa investeasca in acea casa pana la rezultatul final o suma de aproximativ 70-80 mii euro doar din buzunarul propriu. Insa toate aceste constructii/modificari au fost facute cu procura si toate in numele fratelui si a cumnatei. Intrebarea este urmatoarea: avand in vedere ca fratele si sotia lui au ajuns la o cearta foarte mare si ea vrea neaparat sa se vanda acea casa, poate sa se demonstreze cumva in instanta daca se va ajunge acolo ca investia de peste 70% din valoarea totala a fost facuta de catre tatal meu? Adica poate sa se demonstreze in vreun fel ca mare parte din valoare apartin parintilor mei si nu cum isi doreste cumnata mea sa acapareze toata valoarea in caz de ei se despart?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2023
shady_jp_jr_boy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 09:16, 5 Septembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia este complicată.
Trebuie analizat de avocat raportul juridic și care sunt probele.

București 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg in ce scop a facut tatal dvs acele investitii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In ideea ca parintii mei vor locui acolo pana vor muri. Ei fiind de varsta 65-70....ulterior casa sa ramana tot fratelui meu evident, dar cumnata urmareste sa ii dea afara si sa vanda, iar ei raman fara locuinta.
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parintii au un drept de creanta daca dovedesc investitiile.
Cumnata nu poate vinde acum, trebuie sa ceara partajul. Parintii pot interveni in procesul de partaj.

gi-jane2 a scris:

Parintii au un drept de creanta daca dovedesc investitiile.
Cumnata nu poate vinde acum, trebuie sa ceara partajul. Parintii pot interveni in procesul de partaj.

Si cum ar putea fi dovedit acest lucru? Ma gandesc ca doar prin martori?! Martori ar fi suficienti, insa alte acte doveditoare nu cred ca ar exista.

Alte discuții în legătură

Cum o pot evacua pe cumnata mea din casa parintilor niculina_d niculina_d Buna ziua, povestea este lunga. In casa parintilor mei sta fratele meu impreuna cu cumnata(mentionez ca doar tata mai traieste). Ei s-au casatorit in 1993. ... (vezi toată discuția)
Părinții nu se mai înțeleg și cred că vor divorța. În casă cu ei locuim eu și fratele meu cu familia lui, amândoi am investit acolo, poate tata să ne dea afară din casă? jymmys jymmys Buna ziua...As dori cateva informatii si sfaturi utile....Parintii meu nu se mai inteleg si cred ca se va ajunge la divort(partaj),dupa casatoria lor deacum 35 ... (vezi toată discuția)
Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. mai are dreptul fratele meu la ea? Daniela 1967 Daniela 1967 Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas ... (vezi toată discuția)