Buna seara am fost intrebat azi daca nu cedez cele 2 proncente catre o anume fundatie,dar stau si ma gandesc daca nu pot sa le donez unei persoane fizice suferinde de un handicap de gradul 1sau 2(nu stiu foarte precis)mai exact o matusa de a mea,si care ar fii pasii de urmat?
V-a multumesc anticipat
(4) Contribuabilii pot dispune asupra destinaţiei unei sume reprezentând până la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private, conform legii.
În categoria entităţilor nonprofit se cuprind, de exemplu: asociaţiile, fundaţiile, organizaţiile sindicale, patronatele, partidele politice, asociaţiile de proprietari, casele de ajutor reciproc ale salariaţilor, în măsura în care, potrivit legilor proprii de organizare şi funcţionare desfăşoară activităţi nonprofit iar sumele primite din impozit să fie folosite în acest scop.
Eventual sa dirijati banii catre o fundatie care sa aiba ca scop ajutorarea unor astfel de persoane
In mod direct , nu se poate
Declaratia 230
Adrieana
doresc ca destinatia a 2% din imp. pe salariu sa ajunga la un copil bolnav care trebuie operat in luna iunie 2010.Cum se procedeaza? Ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)