avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ,am cumparat un apartament la parter ,s-a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ,am cumparat un apartament la parter ,s-a cumparat ...

Buna ziua ,am cumparat un apartament la parter ,s-a cumparat si apartamentul de la etajul 1 ,proprietari au spart placa de rezistenta dintre etaje la terasa ,au inchis terasa iar balustrada a prins-o pe fatada apartamentului meu tot de la terasa,ce pot sa fac?multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: bobby69ireland , utilizator 09:28, 8 Iulie 2024
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inspectorartul de stat in constructii va veni si va amenda proprietarul si ii vor pune sa readuca la starea initiala in functie de cate plangeri faceti.
Reveni la primarie si scrieti ca va veti adresa ISC(inspectoratulde stat in constructii) si prefecturii sa vedeti cum se misca.
Puteti da in judecata proprietarul de deasupra oricum, mai ales daca a prins balustrada de terasa dv ,a gaurit izolatia si puteti atasa si cele constatate de ISC care va va raspunde .
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2023
Nivea, utilizator

Nivea a scris:

Inspectorartul de stat in constructii va veni si va amenda proprietarul si ii vor pune sa readuca la starea initiala in functie de cate plangeri faceti.
Reveni la primarie si scrieti ca va veti adresa ISC(inspectoratulde stat in constructii) si prefecturii sa vedeti cum se misca.
Puteti da in judecata proprietarul de deasupra oricum daca a prins balustrada de terasa dv si a gaurit izolatia si puteti atasa si cele constatate de ISC care va va raspunde .

Multumesc de ajutor,chiar nu stiam unde sa ma adresez daca de la primarie a venit ,s-a uitat si nu a luat nici o masura
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizarile se fac in scris, cu nr. de inregistrare/ data si invocand OG nr. 27/ 2002 privind petitiile, daca doriti sa vi se raspunda. Conform Legii nr. 554/ 2004 daca nu primiti raspuns scris in 30 de zile cu masurile luate, puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei.
Fatada in cf cu Legea Asociatiilor de Proprietari intotdeauna a fost proprietate comuna. Ca urmare a acestui fapt este necesar OBLIGATORIU acordul Asociatiei de Proprietari/Locatari daca exista + acordul vecinilor pe vertical si orizontal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt proprietar de apartament intr-un bloc vechi de ... Ruxandra Zamfir Ruxandra Zamfir Buna ziua. Sunt proprietar de apartament intr-un bloc vechi de 50 ani iar vecinii de deasupra mea au spart santuri prin planseul comun pentru a monta tevile de ... (vezi toată discuția)
Hidroizolatie terasa balcon saab saab Locuiesc la etajul 9 intr-un bloc de 10 etaje. De multa vreme in balconul meu la fiecare ploaie exista infiltratii. In timp au afectat structura de rezistenta ... (vezi toată discuția)