avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua !Daca îmi desfășor activitatea ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua !Daca îmi desfășor activitatea ca inginer intr-o ...

Bună ziua !Daca îmi desfășor activitatea ca inginer intr-o universitate si am un doctorat in domeniu, deși nu predau cursuri si nu ocup un post de asistent universitar , pot primi spor de doctorat ? Mulțumesc frumos pentru răspuns si amabilitate !
Cel mai recent răspuns: ovidiustoicoiu , utilizator 14:06, 4 Septembrie 2023
Activitatea de inginer este in domeniul in care aveti doctoratul?

Cornel Vasile a scris:

Activitatea de inginer este in domeniul in care aveti doctoratul?

Da, in facultatea de energetica !
In speta, opinia mea este ca beneficiati.
Mi s-a spus ca trebuie sa îmi desfasor activitate didactica pentru a primi spor de doctorat !

ovidiustoicoiu a scris:

Mi s-a spus ca trebuie sa îmi desfasor activitate didactica pentru a primi spor de doctorat !

Pentru acordarea sporului de doctorat, nu are relevanta daca desfasurati sau nu activitate didactica, avand in vedere dispoztiile legale aplicabile.

Potrivit art. 14 alin (1) din Legea 153/2017,

”Personalul care deţine titlul ştiinţific de doctor beneficiază de o indemnizaţie lunară pentru titlul ştiinţific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, dacă îşi desfăşoară activitatea în domeniul pentru care deţine titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizaţii nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensaţiilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor prevăzută la art. 25.”
Iar alin. 2 prevede ca:

Din interpretarea acestui text de lege rezulta ca, o conditie esentiala instituita de legiuitor pentru acordarea indemnizatiie pentru titlul de doctor este ca, salariatul care detine acest titlu sa isi desfasoare activitatea in acelasi domeniu cu cel pentru care detine titlul.

Daca nu va aflati in situatia unui cumul de functii sau in cazul unui cumul, aveti functia de baza declarata la angajatorul caruia i-ati solicita acordarea indemnizatiei de doctor, refuzul acestuia de a va acorda indemnizatia este ilegal.

Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

Acordare spor doctorat se poate acorda spor de doctorat unei ... veronicam veronicam Acordare spor doctorat Se poate acorda spor de doctorat unei persoane care a obținut titlu de doctor in Decembrie 2021,dacă da, care este ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie doctorat in 2018 Sorina19 Sorina19 Buna ziua, Incepand cu 2018 angajatilor care au indemnizatia de doctorat li se va majora aceasta, odata cu majorarea salariului minim brut pe tara??sau doar ... (vezi toată discuția)
Modificare calculare spor doctorat bugetari simona_deleanu simona_deleanu Noua lege a salarizaii unitare prevede modificarea calculului sporului de doctorat. Legea aplicata pana acum prevedea calcularea sporului ca 15 % din salariul ... (vezi toată discuția)