avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna Ziua , Intrebarea mea e daca sunt excepti legate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna Ziua , Intrebarea mea e daca sunt excepti legate de concediu ...

Buna Ziua ,
Intrebarea mea e daca sunt excepti legate de concediu de odihna sunt curier Tazz cu 4 ore angajat la un intermediar, care imi spun ca eu nu platesc concediu de odihna ca nu isi permit sa plateaca in acest domeniu, de si in contractul de minca scrie clar ca am dreptu de 20 zile de concediu de odihna. Sunt asemenea excepti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:51, 7 Septembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti un contract de munca semnat de ambele parti in care se specifica faptul ca aveti dreptul la 20 de zile lucratoare de concediu de odihna pe an? Atunci sa se respecte contractul. Nu exista exceptii, concediul de odihna este un drept al angajatului.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista exceptii..plata Co se face in doua situatii:
- la efectuarea acestuia

- la incetarea c.i.m. pentru zilele neefectuate.

Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.

Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Da am contractul de munca semnat de ambele parti ,si degeba specifica in el ca am dreptul de 20zile de concediu, cand am vrut sa imi iau miau zis ca numai concediu fara plata imi poate acorda ca ei nu isi permit sa plateasca concediu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum am mentionat anterior, neacordarea Co poate fi sesizata ITM-ului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Urgent sesizare la ITM!
Dacă nu-și permit să plătească concediul de odihnă, atunci poate-și vor permite să plătească amenda aplicată de ITM.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna anticipat crisana crisana Buna ziua.Vreau sa va intreb la cate zile de concediu de odihna am dreptul(in contractul colectiv de munca sunt trecute 21)daca concediu de maternitate se ... (vezi toată discuția)
Co neplatit si neacordat cyan cyan ce se poate face impotriva unui angajator care nu acorda concediul de odihna si nici nu il plateste? care sunt sanctiunile pe care le poate primi daca faci ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna mariamat mariamat Concediul de odihna este o obligatie pentru angajat ? Ce sanctiuni legale poate primi angajatul in cazul in care nu solicita concediul de odihna ... (vezi toată discuția)