Buna Ziua ,
Intrebarea mea e daca sunt excepti legate de concediu de odihna sunt curier Tazz cu 4 ore angajat la un intermediar, care imi spun ca eu nu platesc concediu de odihna ca nu isi permit sa plateaca in acest domeniu, de si in contractul de minca scrie clar ca am dreptu de 20 zile de concediu de odihna. Sunt asemenea excepti?
luminita29
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti un contract de munca semnat de ambele parti in care se specifica faptul ca aveti dreptul la 20 de zile lucratoare de concediu de odihna pe an? Atunci sa se respecte contractul. Nu exista exceptii, concediul de odihna este un drept al angajatului.
Nu exista exceptii..plata Co se face in doua situatii:
- la efectuarea acestuia
- la incetarea c.i.m. pentru zilele neefectuate.
Neacordarea zilelor de CO salariului poate face obiectul unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social.
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
Da am contractul de munca semnat de ambele parti ,si degeba specifica in el ca am dreptul de 20zile de concediu, cand am vrut sa imi iau miau zis ca numai concediu fara plata imi poate acorda ca ei nu isi permit sa plateasca concediu.