avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic decedat, SRL nu s-a inchis
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic decedat, SRL nu s-a inchis

Sotul meu a fost asociat unic si administrator la un SRL infiintat in 1995. Firma are balanta depusa la fisc pana in 2009 iar activitate doar pana in 2007 inclusiv. Credeam ca s-a inchis automat.
Sotul meu a decedat aici in 2010 dupa cativa ani de suferinta. A incercat sa inchida firma de la distanta (plecasem din 2000) asa ca l-a imputernicit pe fratele sau, care a murit subit in 2021.
Am aflat abia acum ca firma nu s-a inchis din cauza a doua masini mai vechi de 30 ani care nu stim unde sunt. O masina era bun fix al firmei, dar a fost folosita pentru piese si nu a fost radiata corect. Cealalta era masina personala folosita la firma, dar a fost instrainata de un prieten prin 2008 si i s-a pierdut urma.
Eu nu am mostenit nimic de la sotul meu in afara de aceasta situatie incalcita si datorii la fisc. Nu am avut si nu am acces la nici un document de-al firmei. Stiu doar ca era un SRL infiintat in 1995. Informatiile (anii) le-am gasit online. Nu stiu daca era vreo clauza despre mostenire in statut.
Ce ar trebui sa fac? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 4 Septembrie 2023
mcruceanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Proces- verbal P.LILIANA P.LILIANA Buna ziua! Am o probelma delicata si as dori daca se poate sa ma ajutati ...Pe data de 17 aprilie vineri 'sotul' a avut un accident de masina. El avea probleme ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati, infiintare srl cu acelasi domeniu principal de activitate Pdmihai Pdmihai Buna, Am infiintat un SRL acum cativa ani, in parteneriat cu inca un asociat si cu partile sociale impartite 40/60%, eu avand partea mai mica. In paralel ... (vezi toată discuția)
Interdictie pe vanzare imobil? ContSters83983 ContSters83983 Buna ziua!Tatal meu a avut o firma care s-a inchis acun cativa ani,insemnand prin aceasta in jur de acum 6-7 ani. Pe aceasta firma,acum 10-11 ani a ... (vezi toată discuția)