avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cum poate tatal necasatorit sa intre in concediu de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cum poate tatal necasatorit sa intre in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani?

speta este urmatoarea;
parinti necasatoriti,
mama nu lucreaza si nu a lucrat cele 12 luni inainte de nasterea copilului
tatal poate beneficia de concediul de crestere a copilului pana la 2 ani?
ce acte sunt necesare ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: cremonik , utilizator 21:40, 28 Ianuarie 2010
Beneficiarii dreptului la concediul pentru cresterea copilului si la indemnizatie, pot fi oricare din parintii firesti ai copilului cu conditia sa fi realizat, timp de 12 luni, anterioare nasterii copilului, venituri supuse impozitului pe venit. Cu privire la acte va trebuie:
-actul de identitate al solicitantului;
- certificatul de nastere al copilului, certificatul de casatorie sau, dupa caz, certificatul de persoana cu handicap a copilului;
- adeverinta eliberata de angajator din care sa reiasa ca in ultimul an, anterior nasterii copilului, a realizat venituri impozabile, de natura celor mentionate mai sus, sau realizeaza venituri;
- adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau alte dovezi din care sa rezulte ultima zi de concediu de maternitate;
- declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul, celalalt parinte natural sau una dintre celelalte persoane indrituite nu beneficiaza in acelasi timp de indemnizatie de maternitate;
- declaratie pe propria raspundere ca solicitantul se ocupa de ingrijirea si cresterea copilului si nu este dat in plasament nici unui organism privat autorizat, serviciu public sau persoana fizica;
- dovada eliberata de angajator sau declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca solicitantul stimulentului se afla in concediu pentru cresterea copilului.
multumesc mult,sa inteleg ca nu este obligatorie casatoria ,ca tatal sa beneficieze de concediul de crestere a copilului pana la 2 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tataul copilului poate intra in concediu ingrijire copil daca este angajat la firma lui? vera_szokoly vera_szokoly Am un copil de trei saptamani, nu sunt casatorita cu tatal copilului, dar el este trecut pe certificatul de nastere.Locuim impreuna cu el si cu copilul, iar ... (vezi toată discuția)
Daca sotia nu lucreaza beneficiez eu de concediul pentru cresterea copilului? andreoiu augustin andreoiu augustin eu lucrez de 1 an si 2 luni,la un depozit,chiar dupa nunta am inceput munca....iar chiar in aceeasi perioada sotia a ramas fara servici.in prezent avem un I.F ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Rusky Rusky Buna ziua! Ce ar trebui sa faca ( acte) tatal copilului daca doreste sa intre in concediu de crestere copil ( deoarece mama nu poate), si in ce perioada ... (vezi toată discuția)