avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instrainare masina fara acte conforme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instrainare masina fara acte conforme

Buna ziua. Acum 15 ani cumnatul meu si-a vandut masina incheind un"act" pe o foaie de hartie, propietara in acte fiind sora mea plecata din tara la vremea respewctiva. Cand s-a intors in tara nu au incheiat un act de vanzare-cumparare conform ci au incheiat o procura prin care ii da posibilitatea cumparatorului sa ii faca revizia masinii, sa plateasca eventuale amenzi inclusiv impozitul. Problema este ca au trecut 15 ani si s-a trezit ca impozitul nu a fost platit niciodata si mai nou s-a pus sechestru in lipsa pe masina. Ce este de facut in acest caz pentru a putea scapa de plata impozitului si de a radia masina de pe numele ei.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Septembrie 2023
viorel 33, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorel 33 , utilizator 12:09, 6 Decembrie 2023
Buna ziua. Puteți radia masima doar prin hotărâre judecătorească. Puteți face o cerere în instanta prin care cumpărătorul sa fie obligat sa radieze mașina de la înmatriculări, iar în caz contrar hotărârea sa va imputerniceasca sa faceți aceste demersuri. Mai multe detalii găsiți aici [ link extern ] /
Sunt 2 probleme distincte,respectiv amenzile si radierea auto
Nu ati precizat concret daca auto mai exista sau nu fizic
reveniti cu detalii relevante
Debitele in evidenta=impozite restante-trebuiesc achitate integral ,altfel nu se poate realiza radierea auto
Scuzati intarzaierea. Nu stie daca mai exista fizic masina. Am verificat dupa polita RCA si nu apare ca fiind emisa pe acel nr. de inmatriculare din 2005 si pana astazi. Mai nou si ca respectivul beneficiar al procurii( cumparatorul) a murit. Ce pasi sunt de urmat in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2023
viorel 33, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea unei masini vandute si anularea proceselor verbale de contraventie traianradocea traianradocea buna ziua.am vandut o masina acum aproximativ 2 ani.acum ma confrunt cu o probleme majora:la impozite mi-au aparut o serie de amenzi cu nr masinii pe care am ... (vezi toată discuția)
Radiat masina fara acte si fara nr Antonia melissa Antonia melissa Cum pot sa o radiez de la impozit daca am pierdut urma masini?? (vezi toată discuția)
Masina fier vechi - cumpar rable Floriann P Floriann P In 2019 am avut o masina ( rabla) pe care am dat-o la cei cu anunturi \'cumparam rable-radiere pe loc \' , am sunat la ei , au venit , au luat masina , i-am ... (vezi toată discuția)