Buna seara, sunt administrator la SRL-ul meu si vreau sa prestez servicii de IT. Mi-am intocmit contract de mandat cu mine insumi. Sunt obligat in vreun fel sau altul sa fac instructaj SSM/PSI dat fiind faptul ca toata activitatea mea e in afara sediului social, si nu detin un punct de lucru, efectiv lucru la distanta, remote?
Va instruiti singur prin studiu individual. Gasiti legislatia pe internet.
Daca lucrati la sediul unei firme cu care aveti contract de prestari servicii, instruirea dvs. cu riscurile profesionale existente la locurile de munca din cadrul firmei respective, cu instructiuni proprii si cu masurile cuprinse in planul anual privind ssm al firmei respective, cade in sarcina firmei. Se incheie documente in acest sens pentru a fi verificate, la cerere, de catre inspectorii de munca si/ sau inspectorii sanitari si/ sau inspectorii IJSU.
Angajatorul are obligatia instruirii dvs.
Nu mai postati discutie noua la discutii mai vechi pentru nu obliga pe cei care doresc sa comenteze, sa reciteasca tot ceea ce s-a scris anterior.
Cand doriti raspuns complet, furnizati elemente suficiente fara a va folosi de cuvinte care nu apartin limbii romane.