avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Corturi de evenimente langa blocuri
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Corturi de evenimente langa blocuri

Buna ziua!
Va roh ajutati-ma cu o parghie legala pentru o problema de care nu credeam ca ma voi lovi: langa blocul nostru s-au construit 2 corturi de evenimente. De joi incepand pana luni noi nu dormim pana la ora 5 dimineata. Si muzica dar si focuri de artificii. Primaria ne-a raspuns ca, in legatura cu focurile de artificii, proprietarii nu recunosc pentru ca la ei pe proprietate este gazon si sutnnt si corturile deci...nu de acolo se dau acele focuri de artificii. Cu muzica...sunam mereu la politia locala dar acum au castigat in instanta contestarea amenzilor pe principiul ca na...cum a stabilit tembelul de politist ca e muzica tare. Nu mai stiu ce sa fac. O sa merg sa depun o plangere si la garda de mediu dar...deja ma vad in situatia de a-mi vinde casa si a ma muta desi mi se pare incredibil acest scenariu. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina.ciocirlie , utilizator 18:48, 10 Septembrie 2023
Puteti angaja un expert tehnic judiciar in specializarea protectia muncii si/ sau mediu sau o firma specializata in determinari de noxe fizice - zgomot si vibratii (gasiti pe site-ul MJ) care sa faca determinari de noxe si sa emita buletine de determinare noxe. Cu aceste buletine puteti deschide actiune in instanta impotriva proprietarilor de corturi, invocand si prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicata, art.2, pct.25-27.
Site-ul MJ il gasiti aici: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2023
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Multumesc frumos!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce pot sa masor decibelii? marielamotte600 marielamotte600 Cum pot sa stiu cati decibeli are sunetul unei boxe PC date la maxim in functie de watii ei? Stiu ca exista sonometre. (vezi toată discuția)
Expertiza poluare sonora liviu.moisii liviu.moisii Locuiesc la etajul 1 al unui bloc la parterul caruia are sediul un laborator de patiserie. Laboratorul foloseste un congelator de mare putere, care produce ... (vezi toată discuția)
Terasa cu muzica deschisa in spatele casei mele hori27 hori27 Locuiesc la casa si de curand in spatele casei s-a deschis o terasa cu muzica,zidul de la spatele casei este comun cu aceasta terasa.Zgomotele clientilor si ... (vezi toată discuția)