avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va expun o speta mai ciudata: Cineva vinde casa + ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va expun o speta mai ciudata: Cineva vinde casa + teren extravilan ...

Va expun o speta mai ciudata:
Cineva vinde casa + teren extravilan in anii 80 cu specificatia in actul de vanzare a art 30-32 legea 58/1974 , dar si cu mentiunea ca pe toata perioada existentei cladirii dobanditorii acesteia sa primeasca o suprafata de teren din partea statului pentru folosinta.
Desi Decretul lege 1 din 26.12.1989 abroga legea 58/1974 si articolele 30-32 Vanzatorul initial vine in 1994 si solicita Reconstituirea dreptului de proprietate si emiterea titlului de proprietate e facuta de comisia si administratia locala insarcinata cu aplicarea legii 18/1991 fara a lua in considerare nici actul de vanzare cumparare al cumparatorului si nici Decretul lege 1 din 26.12.1989.

Vanzatorul astfel mai intra inca o data in posesia terenului vandut deja odata si ca sa nu bata la ochi ilegalitatea comisa "doneaza" imediat dupa la circa 1 an unui vecin.
Intre timp atat donatorul cat si cel care primeste donatia se sting din viata suprafata fiind preluata de mostenitori care nu facut inca dezbaterea.

Intrebari:
- daca acum recent (2023) s-a constatat ilegalitatea emiterii si obtinerii titlului de proprietate din 1995 , mai poate fi acesta atacat sau contestat?
- mai poate fi invocat contractul de V-C din anii 80 pentru a se face dreptate?
- se mai poate deschide actiune in revendicare in 2023 pe baza expunerii viciilor de obtinere a titlului de proprietate in 1995 avand in vedere ca titularul a "donat" terenul in 1996?
Ultima modificare: Duminică, 10 Septembrie 2023
ovidiuss1974, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate RAZVAN1973 RAZVAN1973 In conf cu art 36 din Legea 18/1991 tatal meu a cerut emiterea titlului de proprietate pentru terenul aferent locuintei. Documentatia a fost respinsa doarece ... (vezi toată discuția)
Proprietate kiko33 kiko33 la un imobil suntem mostenitori eu , mama si frate ,in 1980 am cumparat cota parte a mamei si a fratelui.La acel timp suprafata curtii era in propritatea ... (vezi toată discuția)