In conf cu art 36 din Legea 18/1991 tatal meu a cerut emiterea titlului de proprietate pentru terenul aferent locuintei. Documentatia a fost respinsa doarece intre contractele de vanzare cumparare exista o neconcordanta in ceea ce priveste suprafata terenului. 241 mp in contractul de V-C din 1976 si 245 in contractul de V-C din 1979. Mi se cere sa depun in completare dovada preluarii terenului in prop statului, potrivit art 30/1974 precum dovada atribuirii in folosinta pe durata existentei constructiei. Ce ar trebui sa faca tatal meu? Unde trebuie sa se adreseze pentru a obtine deciziile de trecere a terenului in prop statului respectiv a atrbuirii lui in folosinta. Va multumesc
Mentiunea de trecere in proprietatea statului a terenului in temeiul art. 30 din legea 58/1974 ar trebi sa existe inserata in contractele de vanzare cumparare, cu atat mai mult cu cat ambele sunt incheate dupa intrarea in vigoare a legii 58/1974.
De regula se specifica ca vanzatorul vinde cladirea iar terenul, prin efectul art. 30 din legea 58/1974 trece in proprietatea statului.
In aceasta situatie proprietarul constructiilor are dreptul la constituirea dreptului de proprietate.
Deciziile de atribuire a terenului in folosinta ar trebui sa le gasiti la primaria in raza careia e situat imobilul.