avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buna seara ! Am o mica intrebare, pot calatori din UK ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buna seara ! Am o mica intrebare, pot calatori din UK in Romania ...

buna seara ! Am o mica intrebare, pot calatori din UK in Romania cu un copil minor fara declaratia mamei ? Precizez ca nu suntem divortati sa nu se interpreteze gresit. Copilul este nascut in UK si are certificat de nastere britanic dar si romanesc dar pasaportul este romanesc cu domiciliul in Romania. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 07:02, 11 Septembrie 2023
Puteti calatori cu el in Romania. Nu mai puteti iesi cu el din Romania. Ceea ce se va interpreta drept rapire internationala de minori. De exemplu, puteti avea surpriza ca autoritatile britanice considera ca domiciliul minorului este in Marea Britanie si vor declansa urmarirea penala.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti ... Erika1964 Erika1964 Buna ziua. Am un copil de 2 ani cu fostul partener.,necasatoriti dar tatal trecut in certificatul de nastere. Noi amandoi cetateni romani,copilul nascut in ... (vezi toată discuția)
Parinti separati, acord calatorie asaveid asaveid Parintii sunt separati de 5 ani, dar nu au divortat, copilul sta cu mama, aceasta ar dori sa plece in Romania sa isi viziteze parintii, dar sotul nu isi da ... (vezi toată discuția)