avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Doresc sa cumpăr un plotter pe pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Doresc sa cumpăr un plotter pe pfa

Buna ziua.
Doresc sa cumpăr un plotter în valoare de 2499 RON pe PFA. Din ce am înțeles, pana la suma de 2500 RON se poate declara ca obiect de inventar. Pe site-ul de unde aș dori sa îl achiziționez este menționat faptul ca exista o taxa de transport de 15 RON pentru comenzile mai mici de 2500 RON.

În cazul acesta, mai este considerat obiect de inventar? Mai exact, este influențat acest lucru de valoarea transportului, sau se ia în considerare strict valoarea obiectului?
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 12:22, 11 Septembrie 2023
Avand in vedere da durata de utilizare este de peste un an, bunul este susceptibil de fi incadrat ca mijloc fix, prin urmare valoarea lui de intrare include si costurile de transport, instalare, etc. Deci si a doua conditie , de suma minima, este indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare mijloc fix sau obiect de inventar econo econo O soc.com achizitioneaza in septembrie 2013 o semiremorca second in suma de 1500 tva inclus. Este mijloc fix sau obiect de inventar? (vezi toată discuția)
Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Contract comodat pfa alina851 alina851 Buna ziua! Sunt PFA (neplatitor de TVA) de f. putin timp si am cateva intrebari. Va rog sa ma ajutati: 1) Care sunt normele care reglementeaza activitatea de ... (vezi toată discuția)