avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua,dacă am lucrat la un loc de muncă de unde ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua,dacă am lucrat la un loc de muncă de unde am plecat ...

Bună ziua,dacă am lucrat la un loc de muncă de unde am plecat ,fostul sef îmi poate interzice să mai lucrez în același domeniu?Îi se cuvine acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:34, 12 Septembrie 2023
Aveti clauza de neconcurenta trecuta in contractul de munca?
Nu va poate interzice , nici prin clauza de neconcurenta ..

Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
Nu exista clauză, dar oricum știu că nici prin clauză nu se putea face .

luminita29 a scris:

Aveti clauza de neconcurenta trecuta in contractul de munca?

In acest caz , nu va poate face nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract munca toy_story toy_story Buna seara, In cazul in care in cadrul unui CIM sunt inserate clauzele de confidentialitate si nonconcurenta, acesteau au efect juridic daca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate si clauza de neconcurenta Ana252 Ana252 Buna ziua! Lucrez pentru un ONG (care se ocupa de terapie ocupationala) si pe langa contractul de munca am semnat un contract de confidentialitate. In acest ... (vezi toată discuția)
Obligatii contractuale manteli manteli Buna Ziua, De un an de zile sunt angajat la o fabrica. In contractul de munca au o clauza cum ca 2 ani dupa ce plec de la ei sa nu ma angajez la o firma ... (vezi toată discuția)