avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto fara victime. Vinovatul isi recunoaste ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto fara victime. Vinovatul isi recunoaste vina si doreste amiabila, celalat sofer refuza amiabila

Buna seara. Am avut un accident auto in parcarea unui centru comercial. Accidentul a fost doar cu pagube materiale la masina celuilalt, eu am fost cel vinovat. Am vrut sa facem amiabila dar celalat conducator auto nu a fost de acord si a ramas sa ne vedem maine la politie pentru a declara accidentul. Poate sa refuze amiabila ? Care ar fi cauzele pentru ca mie nu imi vine niciuna in minte ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: IonutDC , utilizator 06:33, 12 Septembrie 2023
Poate sa refuze normal. Pentru dv e mai rau ca se termina cu amenda si puncte sau poate chiar ridicarea permisului.
Unele firme de asigurari pot refuza plata pe motive diverse cand este amiabila , pe cand daca exista constatare de la politie ca asa s-a intamplat nu mai au ce sa refuze.
Parcarea unor centre comerciale pentru unii din asiguratori sunt considerate in afara drumurilor publice si asta e alt motiv.
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Are sens. In acest caz, dupa ce declaram accidentul la politie o sa-i dau si o copie a asigurarii mele sau ii este suficient pv de la politie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca sorinpocol sorinpocol Avand autoturismul parcat, am fost lovit lovit de o alta masina(taxi). Am fost la asigurator si acesta a spus ca masina fiind parcata in zona indicatorului ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare carrefour Anca_dr Anca_dr Buna ziua,Va rog sa ma ajutati.Cu 10 zile in urma am luat parte la un accident in parcarea Carrefour.Ma deplasam cautand un loc de parcare(pe contrasens) pe ... (vezi toată discuția)