avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legea recunostintei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legea recunostintei

Bună seara.,
Am intentat acțiune în instanță pentru majorare pensie alimentara a unui minor,în februarie 2022 ,procesul fiind încă nefinalizat din cauza întârzierii sosirii comisiei rogatorii din UK
Anul acesta, în luna iunie, fosta soacra a deschis proces fiului sau (tatal copilului meu)pentru întreținere
Menționez faptul că fosta soacra are pensie de urmaș după fostul socru ,el fiind brigadier la mina. Acum vreo 7-8 ani pensia de urmaș era în jur de 1500 lei,iar motivul invocat este acela ca soacra a fost depistata cu cancer ovarian stadiul 2 fiind operată
Este lesne de înțeles ca acest proces este inițiat cu intenția de a nu obține majorarea pensiei alimentare a copilului meu.
Trecând peste motiv ,as dori sa știu daca fosta soacra ar avea câștig de cauza si ce procent din venituri ar reveni copilului meu cu titlul de pensie alimentara
Care este procentul total din venituri care poate se poate acorda în această situație? Nu am găsit aceste răspunsuri în Legea recunostintei
Mulțumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
raindrop1, utilizator
Cel mai recent răspuns: raindrop1 , utilizator 15:28, 12 Septembrie 2023
Nu stiu de ce lege vorbiti, in legislatia noastră, nu exista ( ce lege a recunostintei exista, se refera la revoluționari)
Pensie de intretinere se datoreaza in baza codului civil.
Toate pensiile cumulate nu pot depasi 1/2 din salariu.
Chiar daca soacra va obtine pensie, asta nu va afecteaza, parintii datoreaza intai intretinere copiilor lor minori si apoi parintilor.
Copilul dvs va avea pensie de maxim 1/4, de stabilit, se poate stabili si mai putin, in functie de nevoile copilui si de leafa debitorului.
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
gi-jane2, moderator
Nu exista nicio.lege a recunostiinteinin legislația din România sau va referiți la UK sau faceti o confuzie.
Nu va contrazic . Dumneavoastră sunteți în masura sa afirmați dacă exista sau nu acesta lege.
Am auzit de un proiect de lege care se numea Legea recunostintei între generații. Am cautat pe internet dar bu Am găsit dacă a fost aprobat sau nu.
Va mulțumesc frumos

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu exista nicio.lege a recunostiinteinin legislația din România sau va referiți la UK sau faceti o confuzie.

Mulțumesc frumos

gi-jane2 a scris:

Nu stiu de ce lege vorbiti, in legislatia noastră, nu exista ( ce lege a recunostintei exista, se refera la revoluționari)
Pensie de intretinere se datoreaza in baza codului civil.
Toate pensiile cumulate nu pot depasi 1/2 din salariu.
Chiar daca soacra va obtine pensie, asta nu va afecteaza, parintii datoreaza intai intretinere copiilor lor minori si apoi parintilor.
Copilul dvs va avea pensie de maxim 1/4, de stabilit, se poate stabili si mai putin, in functie de nevoile copilui si de leafa debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in urma divortului fostul sot achita pensie alimentara ... Ryma Ryma Buna ziua, In urma divortului fostul sot achita pensie alimentara pentru cei doi copii, cu dreptul acesta, in procent de 33% conform legislatiei in ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara pentru copil Doamna_Elena Doamna_Elena buna seara! am si eu o intrebare. colega mea are copil incadrat cu handicap grav. pensie alimentara de la fostul sot este mica, vreo 150 lei. doreste marirea ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere: care e cota corectă când părintele nerezident mai are un copil din căsătoria actuală? Dalinacristina Dalinacristina Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o speță. Tatăl are 2 copii, unul din prima căsătorie, major, la facultate, 20 ani, si o minora din a doua căsătorie. ... (vezi toată discuția)