buna seara! am si eu o intrebare. colega mea are copil incadrat cu handicap grav. pensie alimentara de la fostul sot este mica, vreo 150 lei. doreste marirea pensiei alimentare prin tribunal. ce sanse are cu acest demers, daca fostul sot invoca faptul care are salariu poprit si rate la banca, pentru a nu plati pensie sau a plati suma mica in comparatie cu nevoile copilului? in caz pozitiv, daca pensia aceasta va fi marita prin decizia tribunalului, exista vreun risc ca aceasta marire sa nu fie platita, din cauza popririi salariului acestui om? multumesc anticipat pentr raspuns
Are sanse daca de la data hotararii actuale, i s-au marit nevoile copilului si leafa tatalui. Daca va castiga si tatal nu o plateste, mama va putea apela la un executor si astfel, pensia se va plati cu prioritate, iar ce ramane pana la 1/2 din salariu, se va imparti intre creditori.
La stabilirea pensiei de intretinere nu se au in vedere celelalte obligatii, popriri, rate etc pe care le datoreaza debitorul. Se va raporta strict la venitul realizat (in raport si de nevoile minorului).