avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marire pensie alimentara pentru copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marire pensie alimentara pentru copil

buna seara! am si eu o intrebare. colega mea are copil incadrat cu handicap grav. pensie alimentara de la fostul sot este mica, vreo 150 lei. doreste marirea pensiei alimentare prin tribunal. ce sanse are cu acest demers, daca fostul sot invoca faptul care are salariu poprit si rate la banca, pentru a nu plati pensie sau a plati suma mica in comparatie cu nevoile copilului? in caz pozitiv, daca pensia aceasta va fi marita prin decizia tribunalului, exista vreun risc ca aceasta marire sa nu fie platita, din cauza popririi salariului acestui om? multumesc anticipat pentr raspuns

[Editare spatii goale]
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 07:05, 10 Mai 2016
Are sanse daca de la data hotararii actuale, i s-au marit nevoile copilului si leafa tatalui. Daca va castiga si tatal nu o plateste, mama va putea apela la un executor si astfel, pensia se va plati cu prioritate, iar ce ramane pana la 1/2 din salariu, se va imparti intre creditori.
La stabilirea pensiei de intretinere nu se au in vedere celelalte obligatii, popriri, rate etc pe care le datoreaza debitorul. Se va raporta strict la venitul realizat (in raport si de nevoile minorului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net ... hudulineugenia hudulineugenia Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net de 6000 lei, pot sa deschid proces pt marire avand in vedere ca eu ( mama ) am venitul salarial ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere liviuliviuta liviuliviuta In anul 2006 am divortat si am fost obligat de instanta la plata unei pensii de 100 lei. Copilul avea la momentul divortului 1 an si 4 luni. In decembrie 2014 ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli judecatoresti la marire pensie alimentara andreiionel andreiionel Daca fosta sotie ma da in judecata pentru marire pensie alimentara si isi ia avocat...la sfarsitul procesului..trebuie sa ii platesc cheltuielile ... (vezi toată discuția)