Daca tatal contribuie acum cu 700 lei lunar, avand salarul net de 6000 lei, pot sa deschid proces pt marire avand in vedere ca eu ( mama ) am venitul salarial net de 2500 lei si nevoile copilului sunt mai mari ( after school, ore psiholog, rechizite, hrana, activitati etc ). Am sorti de izbanda ?
Dacă avea 6000 lei și atunci când s-a stabilit contribuția de 700 lei nu aveți șanse de majorare a pensiei, decât în cazul în care nevoile copilului au crescut.
Buna ziua ! divortul a fost in 2016, la notar si tot acolo sa stabilit de comun acord ca pensia de intretinere sa fie 700 lei ( adica 25 % din netul tatalui care era de 2800 lei ), cu indexare anuala ( asa scrie in conventia incheiata la notar in anul 2016)
Cand s-a stabilit contributia de 700 lei, tatal avea netul 2800 lei ( in 2016). In conventia facuta la notar cu privire la pensia de intretinere se specifica suma 700 lei, indexata anual. Nu s-a indexat niciodata pt ca nu am cerut prin instanta, decat verbal. Desigur cheltuielile au crescut, in 2016 , copilul avea 2 ani si jumatate iar acum este in clasa I-a