avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru

lucrez de un an la o firma de taxi iar patronul imi promite ca imi face contract si nu mi-a facut pina acum,as dori sa il dau in judecata ,sau sa iau ceva masuri pentru a imi plati cartea de munca pe aceasta perioada,astept sfaturi de la voi....
Cel mai recent răspuns: Tony Theodorescu , Consilier juridic 23:42, 29 Ianuarie 2010
Adresati o sesizare ITM. Sincer vorbind un a trecut cu acordul d.voastra. O hot.judecatoreasca il va putea obliga sa plateasca la bugete dar va va obliga sa platiti si d.voastra, atat la bugete cat si impozitul pe venit.
pneagu a scris:

Adresati o sesizare ITM. Sincer vorbind un a trecut cu acordul d.voastra. O hot.judecatoreasca il va putea obliga sa plateasca la bugete dar va va obliga sa platiti si d.voastra, atat la bugete cat si impozitul pe venit.

la un momentdat am semnat un contract dar il tine la contabila cred,nu la depus,iar acum mai nou vrea sa imi fac pfa si sa devin colaborator,nu sunt singurul mai sunt si alti colegi in situatia mea...
La ITM puteti verifica daca este sau nu inregistrat contractul. Faptul ca se afla la contabila nu inseamna ca nu a fost inregistrat. Daca deveniti PFA de ce trebuie sa colaborati cu el?
1. Verificati la ITM daca aveti c.i.m. inregistrat cu acea societate .

2. In caz afirmativ, puteti sa le solicitati o copie de pe c.i.m.

3. In caz negativ, deschideti o actiune in instanta impotriva angajatorului. În situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.
pneagu a scris:

La ITM puteti verifica daca este sau nu inregistrat contractul. Faptul ca se afla la contabila nu inseamna ca nu a fost inregistrat. Daca deveniti PFA de ce trebuie sa colaborati cu el?

vrea sa devin pfa ,sa colaborez cu el si sa imi platesc singur taxele la stat,asta era ideea...
Daca devin pfa ar trebui sa colaborez cu el findca nu mai exista alta firma in oras.
la ultima sedinta a zis ori va facetzi PFA ori va dau afara,ceva de genul asta..

Alte discuții în legătură

Buna ziua Bunea Ancuta Bunea Ancuta Am lucrat la o firma unde nu mi sa facut carte de munca si nu am semnat contract.Asta sa intamplat acum o luna de cand nu mai lucrez.Ce as putea face sa imi ... (vezi toată discuția)
Neplata contributiilor ptr. angajati la itm,cas, casa de pensii, somaj,etc. copacelinflorit copacelinflorit Buna ziua, am vrea sa ne lamuriti si sa ne indrumati cum sa aflam daca patronul nostru ne-a inregistrat cartile de munca si daca a platit toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Am vreo sansa sa imi recuperez banii? alexandru.grigorescu alexandru.grigorescu Pe data de 15.06 m-am angajat la o firma. Am lucrat fix 3 saptamani de la acea data. Am plecat de la ei pentru ca a trebuit sa fac lucruri de care nu m-i s-a ... (vezi toată discuția)